Kucharz polski
608 str.
10 godz. 8 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Olimp Media
- Data wydania:
- 2012-03-06
- Data 1. wyd. pol.:
- 2002-01-01
- Liczba stron:
- 608
- Czas czytania
- 10 godz. 8 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788377071199
- Tagi:
- Książka kucharska Kuchnia polska
Reprint jednej z najbardziej popularnych przed wojną książek kucharskich z imponującą liczbą 1635 przepisów! Zupy, potrawy z rozmaitych gatunków mięs oraz ryb, dania z mąki i jaj, przystawki oraz przekąski, sosy, leguminy, wypieki, przetwory... Obok dań na codzienne posiłki autorka podaje propozycje na wystawne obiady i kolacje, jak np. indyk nadziewany rodzynkami czy cielęcina z cytryną. Zdradza również przepisy na farsze do mięsa oraz sekrety, które powinna znać „każda dobra i skrzętna gospodyni”. Niespotykane bogactwo kulinarnych pomysłów z pewnością zadziwi współczesnych amatorów dobrej kuchni, a rady sprzed lat okażą się przydatne i dzisiaj.
Dodaj do biblioteczki