Kuchnia indyjska
Wydawnictwo: Publicat- data wydania
- 2010 (data przybliżona)
- ISBN
- 978-83-245-1824-1
- liczba stron
- 512
- słowa kluczowe
- kuchnia indyjska
- kategoria
- kulinaria, przepisy kulinarne
- język
- polski
- dodała
- Alfalfa
Wśród 325 oryginalnych przepisów znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe i sosy czatui oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mogolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w...
Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych.
Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.
źródło opisu: http://www.dobreksiazki.pl/b17598-kuchnia-indyjska.htm
źródło okładki: http://www.dobreksiazki.pl/b17598-kuchnia-indyjska.htm
Posiadam, ale nie jestem z niej zadowolona. Mam wrażenie, że większość zamieszczonych tam przepisów to tylko indyjsko-podobne dania przeznaczone dla Europejczyka. Szczerze mówiąc ta książka jest teraz bardziej ozdobą mojej półki niż bazą do gotowania.

Moja Biblioteczka
Opinie czytelników
O książce:
Exodus
Tak trudno ocenić tę powieść. Niby jest tu wiele: różne miejsca w Europie, miłość, tragedia rodzinna, media społecznościowe, uzależnienie od gadżetów...