Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Gotuj z Julią. Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni

Tłumaczenie: Anna Sak
Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
7,47 (115 ocen i 16 opinii) Zobacz oceny
10
11
9
14
8
31
7
34
6
18
5
3
4
2
3
2
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Julia's kitchen wisdom
data wydania
ISBN
978-83-08-04683-8
liczba stron
252
język
polski
dodała
Izabela

Książka zawierająca przepisy na potrawy i dodatki oraz praktyczne porady dla miłośników sztuki kulinarnej. Dowodem na ich przydatność są lata doświadczenia jakimi poszczycić się mogła najbardziej znana w Stanach Zjednoczonych szefowa kuchni, która nauczyła Amerykanów gotować i zaraziła ich miłością do jedzenia, wydając kolejne książki kucharskie i prowadząc pierwsze w tamtejszej telewizji show...

Książka zawierająca przepisy na potrawy i dodatki oraz praktyczne porady dla miłośników sztuki kulinarnej. Dowodem na ich przydatność są lata doświadczenia jakimi poszczycić się mogła najbardziej znana w Stanach Zjednoczonych szefowa kuchni, która nauczyła Amerykanów gotować i zaraziła ich miłością do jedzenia, wydając kolejne książki kucharskie i prowadząc pierwsze w tamtejszej telewizji show kulinarne. Ten niewielkich poradnik to niezbędnik, który powinien się znaleźć w podręcznej biblioteczce każdego szanującego się kucharza.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Literackie, 2011

źródło okładki: www.wydawnictwoliterackie.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 158
aka | 2013-02-07
Na półkach: Kulinaria
Przeczytana: 19 lutego 2013

Czekając w kolejce prawie godzinę miałam czas by ją przekartkować. Spodziewałam się większej ilości praktycznych wskazówek. Inna sprawa, że nie wiem jak miałyby brzmieć. Bo niby są to porady znane, niby stosowane, ale i tak coś nie wychodzi. Najwyraźniej na skróty nie da się. W gotowaniu trzeba samemu sprawdzić jak coś się gotuje, smaży, dusi itd. Przydatność książki ocenię po wypróbowaniu kilku przepisów, bo dopiero wtedy okaże się na ile mi smakowały.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Ostrze elfów

Przeczytałem, ale nie wciągnęła mnie fabuła, mimo że Władcę Pierścieni czytałem wielokrotnie. II tomu już nie dam rady.

zgłoś błąd zgłoś błąd