Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Płetwa rekina i syczuański pieprz. Słodkokwaśny pamiętnik kulinarny z Chin

Tłumaczenie: Joanna Hryniewska
Wydawnictwo: Świat Książki
7,11 (109 ocen i 16 opinii) Zobacz oceny
10
4
9
10
8
24
7
42
6
20
5
5
4
3
3
0
2
1
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Shark's fin and Sichuan pepper. A sweet-sour memoir of eating in China
data wydania
ISBN
9788324723775
liczba stron
356
słowa kluczowe
chiny, kuchnia, syczuan, przepisy
język
polski
dodała
marpil

Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko,...

Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami...

 

źródło opisu: http://www.weltbild.pl/pletwa-rekina-i-syczuanski-...(?)

źródło okładki: http://www.weltbild.pl/pletwa-rekina-i-syczuanski-...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 868
Megsss | 2016-03-17
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 17 marca 2016

Dogłębne studium kuchni chińskiej. Bardzo ciekawa i barwna lektura dla wszystkich lubujących się w poznawaniu światowych kultur kulinarnych.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Zawsze jest przebaczenie

Podobnie jak poprzednie tomy, Zawsze jest przebaczenie nie jest pozbawione charakterystycznego, ponurego klimatu powieści, nazywanego przez...

zgłoś błąd zgłoś błąd