Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Vademecum Domowego Wypieku Pieczywa

Tłumaczenie: Magdalena Replin
Wydawnictwo: Rea
6,75 (4 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
1
6
2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Brod-fran Bagels till Tunnbrod
data wydania
ISBN
978-83-7544-211-3
liczba stron
144
słowa kluczowe
przepisy, chleb, wypieki
język
polski

Piekąc samodzielnie otrzymujesz chleb zdrowszy, smaczniejszy i świeższy w porównaniu z tym kupowanym w sklepie. Książka zawiera prawie 60 przepisów pieczenia jasnego pieczywa, takiego jak bajgle, bagietki, croissanty czy francuski chleb wiejski, jak i pieczywa ciemnego, np. niemieckiego chleba z bakaliami, czarnego chleba żytniego czy szwedzkiego razowca Kavring. Znajdziesz tu także przepisy...

Piekąc samodzielnie otrzymujesz chleb zdrowszy, smaczniejszy i świeższy w porównaniu z tym kupowanym w sklepie. Książka zawiera prawie 60 przepisów pieczenia jasnego pieczywa, takiego jak bajgle, bagietki, croissanty czy francuski chleb wiejski, jak i pieczywa ciemnego, np. niemieckiego chleba z bakaliami, czarnego chleba żytniego czy szwedzkiego razowca Kavring. Znajdziesz tu także przepisy na chleb na zakwasie, takie specjały, jak chleb z papryczkami jalapeño i cheddarem, chleb ze szpinakiem lub z pomidorami czy focaccię, ale również pieczywo szybkie do zrobienia i różne rodzaje chleba chrupkiego.

Oprócz przepisów na pieczywo nasz piekarz i mistrz chleba - Goran Soderin, dzieli się swoimi sztuczkami stosowanymi przy parzeniu ciasta, pieczeniu na rozczynie lub na zakwasie oraz wieloma innymi. Wszystko po to, aby otrzymać wyrośnięty chleb o bogatym smaku, wilgotnym miąższu i chrupiącej skórce.

Z przepisów mogą korzystać zarówno osoby początkujące jak i bardziej zaawansowane w pieczeniu chleba. Kiedy już nauczysz się podstaw wypieku chleba, możesz eksperymentować z nim w nieskończoność!

 

źródło opisu: okładka książki

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (9)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 4
mollisia | 2011-12-12
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 06 kwietnia 2010

Piękne ilustracje, precyzyjne przepisy na wypieki wytrawne (nie tylko znajdziemy tam chleb, ale też chlebopodobne) o uniwersalnych składnikach, które możemy znaleźć w każdym sklepie. Polecam!

książek: 216
Paulina | 2014-09-15
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 20 października 2014
książek: 744
Marta Bilewicz | 2012-01-05
Na półkach: Przeczytane, Kulinarne
Przeczytana: wrzesień 2009
książek: 0
| 2011-02-15
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
książek: 365
Nezumiko | 2015-04-01
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 16510
Miśka | 2013-10-27
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 780
Ewa | 2013-03-12
książek: 96
książek: 174
koimass | 2011-10-01
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd