Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Bon Appetit! Travels Through France With Knife, Fork and Corkscrew

Wydawnictwo: Time Warner Books
10 (1 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
1
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
0-7515-3269-X
liczba stron
233
słowa kluczowe
kulinarne, francja, podróżne
język
angielski
dodała
mandżuria

The early part of Peter Mayle's life was spent in the gastronomic wilderness of postwar England. But a business trip to Paris at the age of nineteen began an enduring fascination with the French and their love affair with food and wine. In Bon Appetit! he brings to life a nation that can get passionate about a frog's leg or a well-turned omelette and organise a marathon fuelled only on Medoc....

The early part of Peter Mayle's life was spent in the gastronomic wilderness of postwar England. But a business trip to Paris at the age of nineteen began an enduring fascination with the French and their love affair with food and wine. In Bon Appetit! he brings to life a nation that can get passionate about a frog's leg or a well-turned omelette and organise a marathon fuelled only on Medoc.

Preparation, of course, is everything, and Peter Mayle has spent long hours with knife, fork and glass. He visits Livarot, where his nose encounters its far from modest fromage, and revels in the spectacle of the annual competitive cheese-eating contest; he attends a church service in Richerenches, to celebrate the truffle; in Martigny-les-Bains he learns the best way to eat snails; in Vittel, haven of the frog-fancier, he becomes the first English confrere.

What he discovers is the high level of enthusiasm that turns eating and drinking into a celebration. And while the French take their passions seriously, the French who come to these events don't take themselves seriously at all. Warm, witty and mouthwatering in equal measure, Bon Appetit! is proof that the old saying 'Lovely country, France. Pity about the French', is only half correct. Over ten years ago Peter mayle transformed our feelings about Provence, now he captures the irresistible essence of France herself - and her food.

 

źródło opisu: Nota wydawcy

źródło okładki: http://amazon.co.uk

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (10)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 702
Clarice91 | 2015-06-21
Na półkach: Przeczytane
książek: 253
Aga Dawidziak | 2016-06-11
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 455
Emilia | 2016-05-07
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 443
kajalis | 2015-04-21
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 5091
Mako | 2014-11-15
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 2564
Veronique | 2014-11-15
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 1371
Lucyjuicy | 2012-07-23
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 26
kkkk Lidia | 2011-06-06
Na półkach: Przeczytane
książek: 43
blue_megi | 2011-02-11
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 859
Bogusia | 2011-01-29
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd