Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Elementarz gotowania

Wydawnictwo: Watra
6,75 (16 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
1
9
1
8
3
7
5
6
1
5
4
4
1
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
83-225-0194-3
liczba stron
167
język
polski
dodała
Beata

Książka przeznaczona dla tych wszystkich, którzy boją się odkryć w sobie talent kulinarny. Tymczasem, trzeba sobie powiedzieć, że my też potrafimy. Autorka, krok po kroku ujawnia nam tajniki dobrej i smacznej kuchni. Cały czas pamiętając przy tym, że jedzenie musi sprawiać przyjemność, że ważny jest nie tylko zapach, ale i sposób podania przygotowanej przez nas potrawy. Dlatego też stół...

Książka przeznaczona dla tych wszystkich, którzy boją się odkryć w sobie talent kulinarny. Tymczasem, trzeba sobie powiedzieć, że my też potrafimy. Autorka, krok po kroku ujawnia nam tajniki dobrej i smacznej kuchni. Cały czas pamiętając przy tym, że jedzenie musi sprawiać przyjemność, że ważny jest nie tylko zapach, ale i sposób podania przygotowanej przez nas potrawy. Dlatego też stół powinien być pięknie nakryty, zapachy apetyczne, a my przygotowani psychicznie na korzystanie z ?rozkoszy podniebienia?. Książka oprócz teorii dotyczącej choćby miar i wag, czy informacji, z czego powinien składać się obiad, podaje przepisy na zupy i obiady jednodaniowe, na różnego rodzaju drugie dania, ze szczególnym uwzględnieniem warzyw, kasz, ryżu, klusek i makaronów.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (25)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 289
Alivea | 2011-07-17
Na półkach: Przeczytane, Kulinarne, Posiadam

Klasyczne kulinarne ABC Gumowskiej - od śniadań, poprzez obiady aż po kolacje i pyszne ciasta, do tego praktyczne porady. Nigdy nie straci na ważności!

książek: 506
Kasiasss | 2013-02-11
Przeczytana: 11 lutego 2013

Książka chociaż została wydana już jakiś czas temu jest oczywiście nadal aktualna. Poznamy w niej ogólne zasady przyrządzania posiłków jak i oczywiście przepisy. Nie są one bardzo skomplikowane, najczęściej są to najpopularniejsze dania, ciasta, surówki itd.
Jak wskazuje tytuł polecam ją raczej osobom zaczynającym gotowanie :)

książek: 574
Isabell | 2015-12-16
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 2019
Luna | 2014-08-18
Przeczytana: 2007 rok
książek: 2092
Renax | 2013-09-29
książek: 911
becia | 2013-07-02
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 1932
Eagle-Heart | 2013-05-03
Na półkach: Kulinaria, Przeczytane, Posiadam
książek: 529
fear | 2012-11-10
Na półkach: Przeczytane
książek: 166
elza6351 | 2012-07-23
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
książek: 312
Czytajka | 2011-12-10
Na półkach: Przeczytane, Z biblioteki
zobacz kolejne z 15 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd