Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Sushi: ponad 100 wspaniałych przepisów

Tłumaczenie: Ewa Kleszcz
Wydawnictwo: Parragon Books
5,8 (5 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
2
6
0
5
1
4
0
3
0
2
1
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Everyday Sushi
data wydania
ISBN
978-1-4075-5268-2
liczba stron
240
język
polski
dodała
Róża_Bzowa

Sushi to coś więcej niż surowa ryba połączona z ryżem. Jest to jeden z najbardziej eleganckich i stylowych elementów japońskiej sztuki kulinarnej. Ryż można tu wykorzystać na wiele sposobów, komponując go z surową gotowana i smażoną rybą, mięsem, jajkami, serem iwszelkiego rodzaju warzywami. Sushi ma zadowalać nie tylko podniebienie, ale i cieszyć oko smakosza, a wygląd potrawy jest w...

Sushi to coś więcej niż surowa ryba połączona z ryżem. Jest to jeden z najbardziej eleganckich i stylowych elementów japońskiej sztuki kulinarnej. Ryż można tu wykorzystać na wiele sposobów, komponując go z surową gotowana i smażoną rybą, mięsem, jajkami, serem iwszelkiego rodzaju warzywami. Sushi ma zadowalać nie tylko podniebienie, ale i cieszyć oko smakosza, a wygląd potrawy jest w kuchnijapońskiej równie ważny, jak jej smak. Warto nauczyć się przygotowywania różnych rodzajów sushi, aby móc wyczarować wspaniałe daniana każda okazję i zaimponować gościom oraz domownikom kunsztem i fantazją kulinarną, czerpiąc z niezwykłego zbioru przypisów przedstawionych w tej książce.

- 112 przepisów na proste i smaczne dania
- krótkie wprowadzenia do każdego rozdziału, pełne przydatnych wskazówek i pomysłów
- przejrzysta lista składników i szczegółowy opis wykonania każdej potrawy
- wspaniałe, inspirujące fotografie gotowych dań

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (21)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 208
Dominika P | 2010-12-01
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: grudzień 2010

Bardzo dobra książka dla początkujących. Potrawy są opisane krótko i jasno i do każdej jest zdjęcie.Podali właściwy sposób przyrządzania ryżu, co jest podstawą kuchni japońskiej. Jedyne czego mi brakuje to desery i napoje.

książek: 1601
Invidia | 2012-12-18
Na półkach: Japonia, Przeczytane, Posiadam
książek: 70
milczacy | 2012-12-13
Na półkach: Przeczytane
książek: 1047
SpaceBanshee | 2012-07-03
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
książek: 600
asicax | 2011-08-07
Przeczytana: 2010 rok
książek: 368
Becky | 2015-10-04
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 755
filip-brunelewski | 2015-09-06
książek: 75
Hennesi | 2015-04-28
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 365
Nezumiko | 2015-04-01
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 711
salifa | 2014-12-18
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 11 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd