Czy wiesz, co jesz?

Wydawnictwo: Świat Książki
6,24 (58 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
2
9
0
8
6
7
18
6
17
5
10
4
2
3
2
2
1
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
83-7129-909-5
liczba stron
396
język
polski
dodała
kasiaman55

Spis rzeczy:
1. Dziesięć warunków zdrowego odżywiania
2. Czy umiesz kupować
3. Bez białka nie ma życia
4. Tłuszcz też jest konieczny
5. Słodko i mącznie
6. Skarby w ziarnie
7. Jarzynki dla zdrowia i urody
8. Najsmaczniejsze dary przyrody – owoce
9. Coś dobrego – nie dla każdego
10. Apertyzacja, czyli troszkę o zapasach w słoikach

 

źródło opisu: Wydawnictwo Świat Książki, 1996

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (116)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2735

Książka jak większość kucharskich w użyciu . Właściwie jest to bardziej poradnik jak książka kucharska , chociaż przepisów w niej nie brakuje . Wspaniała dawka wiedzy na temat warunków zdrowego odżywiania i nie tylko ....

książek: 300
Koval | 2013-06-23
Przeczytana: 23 czerwca 2013

„Czy wiesz, co jesz?” jest swoistą książką kucharską, w której każdy rozdział został poprzedzony kilku-kilkunastostronnicowym opracowaniem dotyczącym danej grupy produktowej. Oprócz przepisów mamy więc także opis pochodzenia poszczególnych warzyw, owoców i przetworów oraz ich właściwości kulinarno-zdrowotne. Jest to o tyle interesujące, że całość została ujęta w formie ciekawostek i napisana w sposób bardzo przystępny. Pojawiają się tabele określające wartości odżywcze, trochę liczb i różnych parametrów, ale wyraźnie widać, że celem autorki nie było zarzucenie czytelnika masą suchych danych.
Przez te 15 lat od wydania książki dietetyka i wszelkie nauki o żywieniu zdążyły się rozwinąć, lecz pewna wiedza się nie przeterminowała jak choćby podział na „dobry” i „zły” cholesterol czy rzeczywisty wpływ pewnych składników na różne choroby i dolegliwości. Wśród reguł wartych zapamiętania, które podaje autorka można przytoczyć dwie: unikać jedzenia „jednokolorowych” potraw (urozmaicenie...

książek: 802
sylwek | 2018-07-19
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 802
sylwek | 2018-07-19
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 206
Paula | 2018-07-01
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 30 czerwca 2018
książek: 1187
ReginaInferna | 2018-01-06
Na półkach: Przepisy, Przeczytane
Przeczytana: 1991 rok
książek: 1551
floodwater | 2017-05-17
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 12143
mariola | 2016-11-13
Na półkach: Wymienione, Przeczytane
książek: 492
Nevalir | 2016-07-01
Na półkach: Przeczytane, Audiobook
Przeczytana: 16 października 2016
książek: 1303
annaroza | 2016-05-30
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2000 rok
zobacz kolejne z 106 
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd