Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Czy wiesz, co jesz?

Wydawnictwo: Świat Książki
6,17 (52 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
2
9
0
8
3
7
17
6
16
5
10
4
1
3
2
2
1
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
83-7129-909-5
liczba stron
396
język
polski
dodała
kasiaman55

Spis rzeczy:
1. Dziesięć warunków zdrowego odżywiania
2. Czy umiesz kupować
3. Bez białka nie ma życia
4. Tłuszcz też jest konieczny
5. Słodko i mącznie
6. Skarby w ziarnie
7. Jarzynki dla zdrowia i urody
8. Najsmaczniejsze dary przyrody – owoce
9. Coś dobrego – nie dla każdego
10. Apertyzacja, czyli troszkę o zapasach w słoikach

 

źródło opisu: Wydawnictwo Świat Książki, 1996

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (104)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2254
Dona | 2012-06-14

Książka jak większość kucharskich w użyciu . Właściwie jest to bardziej poradnik jak książka kucharska , chociaż przepisów w niej nie brakuje . Wspaniała dawka wiedzy na temat warunków zdrowego odżywiania i nie tylko ....

książek: 280
Koval | 2013-06-23
Przeczytana: 23 czerwca 2013

„Czy wiesz, co jesz?” jest swoistą książką kucharską, w której każdy rozdział został poprzedzony kilku-kilkunastostronnicowym opracowaniem dotyczącym danej grupy produktowej. Oprócz przepisów mamy więc także opis pochodzenia poszczególnych warzyw, owoców i przetworów oraz ich właściwości kulinarno-zdrowotne. Jest to o tyle interesujące, że całość została ujęta w formie ciekawostek i napisana w sposób bardzo przystępny. Pojawiają się tabele określające wartości odżywcze, trochę liczb i różnych parametrów, ale wyraźnie widać, że celem autorki nie było zarzucenie czytelnika masą suchych danych.
Przez te 15 lat od wydania książki dietetyka i wszelkie nauki o żywieniu zdążyły się rozwinąć, lecz pewna wiedza się nie przeterminowała jak choćby podział na „dobry” i „zły” cholesterol czy rzeczywisty wpływ pewnych składników na różne choroby i dolegliwości. Wśród reguł wartych zapamiętania, które podaje autorka można przytoczyć dwie: unikać jedzenia „jednokolorowych” potraw (urozmaicenie...

książek: 5012
mariola | 2016-11-13
Na półkach: Przeczytane
książek: 466
Nevalir | 2016-07-01
Na półkach: Audiobook, Przeczytane
Przeczytana: 16 października 2016
książek: 1090
annaroza | 2016-05-30
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Przeczytana: 2000 rok
książek: 184
Anna | 2016-05-08
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 1155
Mika | 2016-03-27
książek: 2075
onika | 2016-01-07
książek: 360
jjakubow | 2015-12-29
Przeczytana: 2010 rok
książek: 1210
Maleństwo | 2015-10-08
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 08 października 2015
zobacz kolejne z 94 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd