rozwiń zwiń

Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo

Okładka książki Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo
Bryan Bruce Wydawnictwo: Carta Blanca Seria: Bieguny reportaż
200 str. 3 godz. 20 min.
Kategoria:
reportaż
Seria:
Bieguny
Tytuł oryginału:
A Taste of History. The Stories Behind Our Favourite Foods
Wydawnictwo:
Carta Blanca
Data wydania:
2009-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2009-01-01
Liczba stron:
200
Czas czytania
3 godz. 20 min.
Język:
polski
ISBN:
9788361444633
Tłumacz:
Ewa Kleszcz
Tagi:
historia smaku
Średnia ocen

                6,7 6,7 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,7 / 10
197 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
252
132

Na półkach:

Osobiście bardzo lubię tego typu książki, które zbierają historie i anegdoty na temat jakiegoś sektora naszego życia. Właśnie dlatego "Myć się czy wietrzyć?" mimochodem została jedną z najbardziej obdarowanych przeze mnie sympatią książek :D Tutaj natomiast mamy właśnie takie rzeczy... na temat jedzenia. Autor nie sili się na opisywanie wszystkiego - w krótkiej (ok. 200 stron) publikacji zawiera historie oraz anegdoty na temat wybranych przez siebie produktów. Anegdoty są naprawdę ciekawe, a ponadto wydanie zostało wzbogacone przepisami oraz zdjęciami (zwłaszcza to pierwsze mnie cieszy, będzie co gotować i piec). Mam tylko jeden zarzut: bo chociaż to było interesujące, to nieco przyciężkawo to się czytało. Ale jednak zalety to przesłaniają, choć nie potrafią wymazać. Najważniejszą rzeczą jest to, że to bardzo... poszerzająca horyzonty książka :D Po niej chcę pójść do pewnej kawiarni, podróżować pociągiem po Włoszech, przeczytać w końcu "Draculę" i zrobić wiele innych rzeczy. No i jest co opowiadać przy obiedzie :p

Osobiście bardzo lubię tego typu książki, które zbierają historie i anegdoty na temat jakiegoś sektora naszego życia. Właśnie dlatego "Myć się czy wietrzyć?" mimochodem została jedną z najbardziej obdarowanych przeze mnie sympatią książek :D Tutaj natomiast mamy właśnie takie rzeczy... na temat jedzenia. Autor nie sili się na opisywanie wszystkiego - w krótkiej (ok. 200...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    417
  • Przeczytane
    250
  • Posiadam
    76
  • Chcę w prezencie
    11
  • Ulubione
    10
  • Teraz czytam
    9
  • 2013
    6
  • 2018
    5
  • Historia
    5
  • 2014
    5

Cytaty

Więcej
Bryan Bruce Historia smaku. Jak warzywa i przyprawy budowały fortuny, wywoływały wojny i wpędzały ludzi w szaleństwo Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także