Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Sekrety Włoskiej Kuchni

Tłumaczenie: Jan Jackowicz
Wydawnictwo: Albatros
7,13 (39 ocen i 8 opinii) Zobacz oceny
10
3
9
5
8
4
7
14
6
8
5
5
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
PERCHE AGLI ITALIANI PIACE PARLARE DEL CIBO
data wydania
ISBN
978-83-7659-246-6
liczba stron
640
słowa kluczowe
Italia, kuchnia, gotowanie
język
polski
dodała
Evelline

Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po...

Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje. Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 641
Pistacia_Vera | 2016-02-28
Na półkach: Przeczytane, 2016, Reportaje
Przeczytana: 28 lutego 2016

tytuł oryginału to "Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu?" i ten tytuł jest bardziej adekwatny do zawartości tej książki niż polski tytuł sugerujący książkę kucharską bo "sekrety włoskiej kuchni" to bynajmniej nie jest książka kucharska, to kompendium wiedzy o historii włoskich potraw i włoskich regionów. książka naprawdę ciekawa i szczegółowo napisana przez Rosjankę od lat mieszkającą we Włoszech. okładka piękna ale niestety dobre wrażenie psuje to iż książka zawiera czarno-białe zdjęcia.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Fastlane Milionera

Książkę przeczytałem jakiś czas temu, niesiony potrzebą rozwinięcia swojego intelektu w sprawach finansowych, biznesowych, o których pojęcia bladego w...

zgłoś błąd zgłoś błąd