Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy

Wydawnictwo: 1000 stopni
6,91 (32 ocen i 6 opinii) Zobacz oceny
10
2
9
2
8
5
7
10
6
10
5
2
4
0
3
1
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788392884705
liczba stron
151
słowa kluczowe
kulinaria, wegetarianizm
język
polski

Książka kucharska podzielona na 4 działy: dziecięcy, codzienny, imprezowy, ze słodyczami. Ponad 100 przepisów, 152 strony, na każdej stronie kolorowe zdjęcie. Poza przepisami w książce znalazły się krótkie historie o jedzeniu i działy z przyprawami oraz wybranymi produktami. Książkę napisał i opracował graficznie gang rodziny Szaciłło. Przed tą rodziną drżą mafiosi Sycylii i camorryści spod...

Książka kucharska podzielona na 4 działy: dziecięcy, codzienny, imprezowy, ze słodyczami. Ponad 100 przepisów, 152 strony, na każdej stronie kolorowe zdjęcie. Poza przepisami w książce znalazły się krótkie historie o jedzeniu i działy z przyprawami oraz wybranymi produktami.

Książkę napisał i opracował graficznie gang rodziny Szaciłło. Przed tą rodziną drżą mafiosi Sycylii i camorryści spod Neapolu. Zwłaszcza że nigdy nie jedli i nie widzieli nawet makaronu z dynią, oliwkami i oscypkiem ani tatara z suszonych pomidorów. A Karolina, Monika i Maciej mają to na co dzień.

Ta trójka: córka (małolata) i rodzice dzień w dzień grasują w kuchni. Rezultatem tego jest książka (przepięknie zilustrowana) kucharska, dzięki której poznajemy sposoby jak nakarmić warzywami (czyli największym - zdaniem dzieci - obrzydlistwem) córeczkę, wnuka lub siostrzeńca.

Perfidia autorów sprawia, że najpierw patrząc na zdjęcia w książce, a potem na talerz - młodzi stołownicy wsuwają z apetytem np. szpinak, którego jeszcze poprzedniego dnia za nic by nie wzięli do ust.

Przepisy w książce Szaciłłów są proste, apetyczne, kolorowe (jak na plastyków, którymi są autorzy przystało) i smaczne.

 

źródło opisu: http://www.1000stopni.pl/

źródło okładki: http://www.1000stopni.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 553
Emma | 2010-11-06

Uważam, że książka ta jest mocno przereklamowana i na pewno nie warta swojej ceny. Owszem, przepisy inne, niż znamy z codziennych polskich stołów, ale ze zdobyciem składników nie jest tak prosto. W książce nie podoba mi się też, że praktycznie wszystkie potrawy są smażone. Czy jest to jedyny sposób 'przemycania' warzyw? Także zdjęcia nie zachwycają. Gdyby ktoś mnie ostrzegł wcześniej wydałabym te pieniądze na inna, bardziej interesującą książkę kucharską.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Dziecko z bliska idzie w świat

Jak wszystkie książki Agnieszki Stein nawiązuje do wszystkiego, co jest mi bliskie. Tym razem opisuje zachowanie i życie z dzieckiem w wieku szk...

zgłoś błąd zgłoś błąd