Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia Franceski

Tłumaczenie: Elżbieta Zychowicz
Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
6,56 (447 ocen i 91 opinii) Zobacz oceny
10
18
9
28
8
62
7
138
6
100
5
66
4
11
3
20
2
2
1
2
szczegółowe informacje
data wydania
kategoria
Literatura piękna
język
polski
dodała
Beata

Zabawna i poruszająca książka, z bohaterką, której nie można się oprzeć. Kuchnia Franceski to przepyszna historia o dzieleniu się miłością, życiem, radą i – nade wszystko – jedzeniem, autorstwa człowieka, który rozkochał Amerykanów w słonecznej Italii. Francesca, samotna matka dorosłych już dzieci, postanawia podjąć pracę gosposi. Nie chce żyć samotnie, a swoją pasją, czyli gotowaniem...

Zabawna i poruszająca książka, z bohaterką, której nie można się oprzeć.

Kuchnia Franceski to przepyszna historia o dzieleniu się miłością, życiem, radą i – nade wszystko – jedzeniem, autorstwa człowieka, który rozkochał Amerykanów w słonecznej Italii.

Francesca, samotna matka dorosłych już dzieci, postanawia podjąć pracę gosposi. Nie chce żyć samotnie, a swoją pasją, czyli gotowaniem pragnie się z kimś podzielić. Jej pracodawczyni, Loretta, początkowo nie jest zachwycona surową, starszą panią. Powoli jednak, przysmaki gotowane przez Franceskę, jej mądrość i życzliwość sprawiają, że dom Loretty staje się prawdziwym domem, gdzie znajdzie się miejsce na przyjaźń, życzliwość, a może nawet na miłość…?

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 489
Monika | 2016-01-06
Na półkach: Przeczytane, Ulubione
Przeczytana: 06 stycznia 2016

Spróbuj przysmaków z Kuchni Franceski:

FRITTATA Z CUKINIĄ SUE

12 jajek
1/4 szklanki startego sera
2 pokrojone w cienkie plasterki cukinie
oliwa z oliwek
1 posiekana cebula
sól czosnkowa
pieprz

Spryskaj oliwą patelnię z grubym dnem. Ubij razem jajka i starty ser. Podsmaż na półtwardo na patelni cukinię oraz cebulę. Dopraw solą czosnkową i pieprzem. Dodaj jajka. Sprawdzaj łopatką spód omletu. Kiedy się zrumieni, umieść patelnię w piekarniku pod opiekaczem (górna grzałka), by podpiec również górę. Podawaj na gorąco lub w temperaturze pokojowej.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Art déco

Wreszcie udało mi się zrozumieć główne założenia Art-deco, szczególnie w odniesieniu do architektury, bo nie umiałem dotąd określić czym się jakościow...

zgłoś błąd zgłoś błąd