Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Fizjologia smaku

Tłumaczenie: Joanna Guze
Wydawnictwo: Państwowy Instytut Wydawniczy
7,3 (30 ocen i 6 opinii) Zobacz oceny
10
4
9
4
8
5
7
10
6
3
5
2
4
1
3
0
2
0
1
1
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Physiologie du gout ou méditations de gastronomie transcendante
data wydania
ISBN
83-06-02498-2
liczba stron
272
słowa kluczowe
esej
język
polski
dodała
estr

Inne wydania

Anthelme Brillat - Savarin był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz pełnił wysokie funkcje państwowe. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

 

Brak materiałów.
książek: 181
Maciej Filipczak | 2015-01-07
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam

Wciągająca, ciekawa, oryginalna... a niby wyłącznie o zasadach postępowania z "sztuką mięsa" i tematach pokrewnych. Lektura obowiązkowa dla każdego.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Imieniny

Świetna książka! Znów zakochałam się w atmosferze domu Borejków. Z zainteresowaniem obserwowałam perypetie Róży - to jedna z moim ulubionych bohaterek...

zgłoś błąd zgłoś błąd