Dołącz do nas! To proste.
» Własna biblioteczka
» System rekomendacji
» Zobacz, co czytają znajomi
» 100 tys. zarejestrowanych użytkowników
» 139 tys. książek
» Ponad 229 tys. recenzji
Stwórz własną internetową biblioteczkę,
pokaż co czytasz i dowiedz się,
co czytają Twoi znajomi.
Kliknij tutaj i dołącz do nas!

Dobry zabójca

liczba stron: 384
język: polski
typ: papier
dodał: gall21
6.28 (113 ocen i 14 opinii)

Kup książkę
Cena od 23,90 zł
Kup audiobooka
Audioteka
Cena: 25,00 zł

Tim Carrier, murarz, nie aspirował do mało zabawnej roli płatnego mordercy. Został nim przypadkiem. Sączył piwo w barze, gdy jakiś facet wziął go za zakontraktowanego człowieka od mokrej roboty. Tim n... Tim Carrier, murarz, nie aspirował do mało zabawnej roli płatnego mordercy. Został nim przypadkiem. Sączył piwo w barze, gdy jakiś facet wziął go za zakontraktowanego człowieka od mokrej roboty. Tim nie zorientował się w porę i nie wyprowadził nieznajomego z błędu. Ani się obejrzał, jak został przy stoliku z dziesięcioma tysiącami dolarów i zleceniem. Zabić kobietę ze zdjęcia, Lindę Parquett. A potem pojawił się prawdziwy zabójca. Carrier postanowił odwołać zlecenie i zapłacić Kraitowi, podszywając się pod animatora całej akcji. Nie przypuszczał, że zdrowo szurnięty morderca weźmie na cel jego? Nieoczekiwanie Tim zaczyna dzielić los Lindy. Krait, cierpiący na nerwicę natręctw i spędzający życie na pielęgnowaniu rozmaitych obsesji, nie ma zamiaru porzucić raz nagranej roboty. Kto naprawdę zlecił morderstwo i dlaczego Linda ma zginąć? Odpowiedzi na te pytania byłyby interesujące, ale żeby je zdobyć, najpierw trzeba wymknąć się z rąk Kraita. Zapierające dech w piersiach tempo, niezwykłe zwroty akcji i zapadający w pamięć bohaterowie ? oto Dean Koontz w najwyższej formie. pokaż więcej.

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Moja ocena:
Opinie znajomych
Sprawdź czy twoi znajomi napisali opinie lub dodali książkę do biblioteczki. Zaloguj się
Dyskusje o książce
 (1)

Opinie czytelników
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2009 rok

Czy cos takiego mogłoby się zdarzyć naprawdę? Spokojny murarz wstepuje do baru na drinka. Dosiada się do niego mężczyzna, wręcza mu kopertę i wychodzi. Zaintrygowany Tim zaglada do środka i znajduje tam min. zdjęcie kobiety, pisarki Lindy Paquette, jej namiary, oraz pieniądze. reszte otrzyma po wykonaniu zadania, którym jest zamordowanie kobiety. Tim postanawia dotrzec do kobiety i ostrzec ją. Tymczasem do baru trafia prawdziwy zabójca, kiedy odkrywa pomyłkę zleceniodawcy rusza tropem Tima...Murarz nie ma wiele czasu, musi stawić czoła wielu przeciwnościom, żeby uratować siebie i Lindę. Jak zwykle u Koontza wartka, intensywna akcja, ciekawe portrety psychologiczne bohaterów i zaskakujące zakończenie....Polecam....

Przeczytana: 2010 rok

To co lubię w dreszczowcach Koontz'a - zwykły człowiek ni stąd ni zowąd wplątany w ekstremalną sytuację plus niebanalna postać zabójcy i ukazanie całej sytuacji z perspektywy jego chorego, psychopatycznego umysłu :)

Przeczytana: kwiecień, 2010

O rany, to była chyba najgorsza książka Koontza, jaką dane mi było przeczytać. Przewidywalna, z bohaterami wyjętymi wprost z taniego romansidła... Mam takie wrażenie, że autorowi kończą się pomysły. Stary Koontz jest znacznie lepszy. A może po prostu miał gorszy okres? W każdym razie na "Dobrego Zabójcę" szkoda marnować czas. Już sam tytuł jest podejrzanie głupi, ale że mam sentyment do autora to się nie zraziłam. Zraziłam się natomiast fabułą i wszystkim innym. Znam skłonności Koontza do idealizowania bohaterów, ale w tej oprawie fabularnej są po prostu niejadalni. Książkę przeskoczyłam po dialogach. Kaplica...

Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
Przeczytana: 2010 rok

Jestem wielką fanką Koontza od 16tego roku życia. Często wracam do jego książek, które mają specyficzny klimat, bywają intrygujące i klimatyczne. Koontz potrafi wykreować oryginalnych bohaterów, przeciwstawić dobro i zło mieszkające we współczesności i ścierające się ciągle ze sobą.
Wplatanie w teraźniejszość zdarzeń paranormalnych wychodzi mu tak gładko i sprytnie, że czytając książkę Koontza można łatwo przejść do porządku dziennego.
Polecam tą pozycję, jak i inne tego autora

Przeczytana: 15 kwietnia, 2011

Podobno Koontza się kocha lub nienawidzi - tertium non datur. Otóż w moim przypadku datur. Koontz mnie potwornie znudził. Nie dałam rady dobrnąć do końca i nie sądzę, żebym kiedyś do tej pozycji wróciła. Główny bohater jest zaledwie o krok od okrutnego mordercy, który go ścigał od ponad 100 stron, a ja zasypiam.

Przeczytana: 02 stycznia, 2012

To moja pierwsza książka Koontza.
Naprawdę dobry Thriller. Nie oczekujcie niczego więcej poza wciągająca fabułą i dobrą rozrywką na kilka - kilkanaście godzin.
Nieco rozczarowujące zakończenie, mimo wszystko - w swoim gatunku - gorąco polecam.

Na półkach: Przeczytane, Horror

Nuda straszliwa! Sama zastanawiam się dlaczego czytam książki Koontza...może dlatego, że cieszy mnie bardzo iż ktoś jeszcze pisze gorzej ode mnie.

Na półkach: Przeczytane

Ciekawa książka, dużo akcji, przeszłość głównego bohatera owiana tajemnicą do samego końca. Polecam :-)

Na półkach: Przeczytane, Ulubione

Bardzo, bardzo mi się podobała i jest jedną z dwóch moich ulubionych książek Koontza.

Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
Przeczytana: marzec, 2011

wartka akcja,ciekawe dobrze zarysowane postacie ,zaskakujace zakończenie

Przeczytana: 24 maja, 2011

trzyma w napięciu.fabuła charakterystyczna dla Koontz'a.super humor.

Przeczytana: 28 października, 2010

Jak wszystkie książki Koontza ciekawie napisana!

Na półkach: Przeczytane, Posiadam

Od początku trzyma w napięciu.

Przeczytana: 01 marca, 2012

Flaki z olejem.