Łowcy smaków. Cztery pory roku

Wydawnictwo: Rebis
7,33 (3 ocen i 3 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
2
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788380624351
liczba stron
320
język
polski
dodał
Incognityzm

W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe...

W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są bohaterami niezwykłych, prostych w przygotowaniu roślinnych dań, którymi możesz rozpieszczać siebie i swoją rodzinę przez cały rok. Gotowanie niech ci umilą artystyczne plamy barwne, stworzone specjalnie przez autorkę dla podkreślenia wachlarza odcieni i kolorów każdej z pór roku. I ty stwórz swoje małe smakowite arcydzieła!
Książka zawiera ponad 120 przepisów na potrawy roślinne bez glutenu i rafinowanego cukru oraz podstawowe wiadomości dotyczące gotowania, tak aby mogli z niej korzystać także ci czytelnicy, którzy dopiero rozpoczynają swoją kulinarną przygodę.

 

źródło opisu: Wydawnictwo

źródło okładki: Wydawnictwo

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (3)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2016
Monka | 2019-08-09
Przeczytana: 09 lipca 2019

"Łowcy smaków. Cztery pory roku" to rewelacyjna propozycja dla tych wszystkich, którzy uwielbiają gotować i szukają zdrowych przepisów. Zachwyceni będą nią zarówno znawcy tematu, jak i amatorzy, którzy dopiero uczą się jak zdrowo przygotowywać smaczne posiłki. Autorka znanego i bardzo lubianego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich czytelników do podróży przez cztery pory roku. Proponuje wspaniałe dania z sezonowych warzyw i owoców. Wybór jest ogromny. Książka zawiera ponad 120 przepisów na potrawy roślinne bez glutenu i rafinowanego cukru. Myślę, że każdy znajdzie w niej coś, co go zainspiruje. Słodkie truskawki, kwaskowate maliny, słoneczne pomidory, soczysta gruszka, pachnąca pomarańcza to tylko wybrani bohaterowie tych wspaniałych dań. Jeśli macie ochotę skosztować tych wszystkich pyszności i zaczarować swoich najbliższych nowymi smakami ta książka jest zdecydowanie dla was :-) Ja byłam nią zachwycona :-) Polecam!

książek: 234
Monika | 2018-12-27
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

"Łowcy smaków" autorstwa Iny Rybarczyk to oryginalna, nowoczesna i niezwykle interesującą propozycja. W książce znajdziemy przepisy pogrupowane w rozdziały zatytułowane nazwami pór roku. W każdym z rozdziałów znajdziemy natomiast przepisy podzielone na śniadaniowe (na początek dnia), obiadowe (konkretniej) oraz desery (coś na osłodę). Wszystkie propozycje dań są przepisami roślinnymi, bez glutenu i rafinowanego cukru. Z pewnością nie jest to typowa, tradycyjna kuchnia, która każdy z nas stosuje od wielu pokoleń. Jeśli chodzi o modę na antyglutenowe manifestacje - zdaję sobie sprawę, że część z nas o wiele lepiej toleruje kuchnię bez tego dodatku ale nie popadałabym w paranoję. Jeśli chodzi zaś o ograniczanie cukru - myślę, że każdemu z nas przyda się mały detoks cukrowy. Autorka zwraca uwagę na bardzo ważne pojęcie sezonowości. Często zimą kupujemy drogie, zagraniczne odpowiedniki warzyw i owoców, które wiosną czy latem rosną u nas ale wtedy nikogo nie interesują. Przepisy...

książek: 307
Blonderka | 2018-12-19
Przeczytana: 19 grudnia 2018

www.blonderka.pl

„… sprawią, że wynik twojego kucharzenia będzie satysfakcjonujący. Ba! Wybitny!”

Jeśli jesteś osobą, która ma alergie na gluten, lub zwyczajnie chcesz poznać nowe ciekawe przepisy, w których własnie wyzbędziesz się glutenu oraz cukru rafinowanego, będzie to książka idealna dla ciebie. Jest ona podzielona na kilka rozdziałów, ale najważniejsze i najbardziej ciekawe, to te które nazwane są porami roku! Tak dobrze czytacie, będzie wiosna, lato, jesień, zima, a do tego dostosowane ciekawe przepisy! Super pomysł.

Ciekawe, przejrzyście opisane przepisy, które są ilustrowane ślicznymi zdjęciami, aż ślinka cieknie przez samo oglądanie! Polecam 🙂

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd