Trzyskładnikowe wypieki

Tłumaczenie: Olga Siara
Wydawnictwo: Insignis
7,79 (14 ocen i 12 opinii) Zobacz oceny
10
2
9
1
8
3
7
8
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Three Ingredient Baking
data wydania
ISBN
9788365743961
liczba stron
208
język
polski
dodała
Karolina

Ta książka sprawi, że przygotowywanie smakołyków okaże się łatwiejsze, niż kiedykolwiek mogło Ci się wydawać! Znajdziesz w niej ponad 100 zdumiewająco prostych przepisów na przepyszne ciasta, ciasteczka, bułeczki i chleby, desery, słone przekąski i łatwe lody. Gwarantujące mnóstwo frajdy i doznań smakowych pyszności przygotujesz dzięki „Trzyskładnikowym wypiekom” nawet w ostatniej chwili...

Ta książka sprawi, że przygotowywanie smakołyków okaże się łatwiejsze, niż kiedykolwiek mogło Ci się wydawać! Znajdziesz w niej ponad 100 zdumiewająco prostych przepisów na przepyszne ciasta, ciasteczka, bułeczki i chleby, desery, słone przekąski i łatwe lody.

Gwarantujące mnóstwo frajdy i doznań smakowych pyszności przygotujesz dzięki „Trzyskładnikowym wypiekom” nawet w ostatniej chwili przed przyjęciem! Kiedy poznasz moc tej książki, nie przestaniesz z niej korzystać!

 

źródło opisu: insignis.pl

źródło okładki: insignis.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (34)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 697
Crimelpoint | 2018-07-27
Przeczytana: 27 lipca 2018

Przed zabraniem się za gotowanie z książki kucharskiej zawsze czytam ją od deski do deski i zaznaczam przepisy, które wykorzystam w pierwszej kolejności. Dlatego śmiało mogę zaliczyć tę pozycję do przeczytanych książek.

Trochę od tej pozycji oczekiwałam. Byłam jej bardzo ciekawa, bo w końcu co dobrego może wyjść z 3 składników? Okazało się, że bardzo dużo dobrego. Książka posiada różnorodne przepisy- od chleba po ciasteczka i lody.

Minusem tej pozycji jest to, że autorka czasami korzystała ze składników, których w Polsce nie dostaniemy. Oczywiście możemy je zastąpić czymś innym, ale szkoda, że nie mamy przykładów czym je zastąpić.

Kolejnym minusem na pewno jest to, że nie do wszystkich przepisów mamy zdjęcia. Osobiście lubię, jak każdy przepis zawiera ilustrację, bo przynajmniej wiem, jak to powinno wyglądać.

Jednak mimo to książka jest naprawdę ciekawa. Znajdziemy tutaj dania dla każdego- początkującego, zaawansowanego, dla osób na dietach.

książek: 1082
Czytaczyk | 2018-06-15
Przeczytana: 15 czerwca 2018

Ostatnio trochę lenię się w kuchni i zamiast jakichś wymyślnych dań, po prostu wcinam kanapki. Nie chce mi się się modzić z masą produktów i robić kompletny bałagan, który później ktoś będzie musiał posprzątać… I tutaj pojawia się, ratująca mi podniebienie, książka „Trzyskładnikowe wypieki”.



Zawiera ciekawe i pomysłowe przepisy, na które sama chyba nigdy bym nie wpadła. Ich wykonanie nie wymaga za dużo zachodu, są proste i smakowite. Receptury zostały przedstawione w czytelny i przejrzysty sposób, nie sprawiają żadnej trudności w zrozumieniu „co i jak”. Niektóre z nich są dodatkowo ubarwione apetycznymi fotografiami, przy których ślinka sama nacieka do ust.

W książce przewija się sporo pomysłów na słodkości. Co najważniejsze do tych przepisów nie potrzebujemy jakichś wymyślnych produktów, tylko takich łatwo dostępnych, które najczęściej mamy w domu.



Jak dla mnie, w swoim gatunku, celny strzał w 10.

książek: 1170
Martyna | 2018-07-03
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 01 lipca 2018

Każda z osób spędzających sporo czasu w kuchni, szuka sposobu, aby wykonywać przepisy w ostatecznej formie efektowne, jednak stworzone jak najmniejszym kosztem. Wyjściem idealnym więc wydaje się wykorzystywanie receptur szybkich i prostych, skondensowanych do możliwie najmniejszej liczby składników. Jednak znalezienie takich kulinarnych wytycznych, wbrew pozorom, nie zawsze jest łatwe, szczególnie gdy samo gotowanie przestajemy postrzegać w kategorii czynności mającej na celu zaspokajanie podstawowej potrzeby, a podnosimy do rangi chwilowej mody, gdzie wszyscy zdają się prześcigać w serwowaniu coraz dziwniejszych potraw. I o dziwo, tendencja ta, dotyczy nawet domowego zacisza. Poszukiwanie wyśmienitych dań, najlepiej pochodzących z egzotycznych krańców świata, to obsesja większości osób, na których barkach spoczywa wykarmienie współczesnej, obeznanej kulturowo rodziny. Gdy dodamy do tego ograniczenie wynikające ze skromnego budżetu lub szybkiego stylu życia, zwykły posiłek może...

książek: 249
Anita | 2018-06-27
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 21 czerwca 2018

JELENKA.PL Uwielbiam sobie ułatwiać życie, a idea książki, która proponuje ekstremalnie proste i minimalistyczne wypieki tym bardziej mnie podnieciła. Moją guru od minimalistycznych przepisów jest Paulina z Wilkuchnia.pl. To ona sprawiła, że takie spojrzenie na kuchnię bardzo mnie zafascynowało. Dlatego sięgnęłam po „Trzyskładnikowe wypieki” Sarah Rainey, by sprawdzić co w trawie piszczy i czy warto po nią sięgnąć.

TRZY SKŁADNIKI WYSTARCZĄ?
Trudno sobie wyobrazić, że można zrobić coś pysznego tylko z trzech składników. Choć przecież nie od dziś wiadomo, że proste rzeczy są najlepsze i czasami naprawdę nie warto zbytnio kombinować. Najzwyczajniej w świecie można przedobrzyć. Nie byłabym sobą gdybym nie przetestowała chociaż kilku przepisów z książki Sarah Rainey. Przyznam, że nie było łatwo wybrać kilka receptur z ponad setki propozycji.  W końcu zdecydowałam się na chleb piwny, toffi o smaku Oreo i arachidowe babeczki. Powiem jedno – niebo w gębie!

W PRAKTYCE
Teoria, a praktyka...

książek: 383
Lucyna Tomoń | 2018-07-17
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 17 lipca 2018

Z ciekawością czekałam na tę książkę. Ostatnia podobna, jaką pamiętam to 5 składników Jamiego Olivera. Ale Jamie to raczej konkretne posiłki. Wiem, że można zrobić obiad z kilku składników, makaron z dwóch, albo sałatkę z trzech, ale...wypieki? Mąka, cukier, coś płynnego, drożdże, masło to już cztery. Zastanawiałam się, czy to w ogóle może się udać.

Książka została podzielona na kilka działów, wypieki słone, zdrowe przekąski, a nawet lody. Wszystkie z zaledwie trzech składników. Znajdziecie w niej przepis na chleb, na ciasto, quiche, ciasteczka, nawet na sernik. I tylko trzy składniki.

To, co najbardziej interesowało mnie w tej książce, to to, czy autorka nie poszła najłatwiejszą z możliwych dróg, wybierając gotowe produkty. Sernik można zrobić używając pokruszonych ciastek jako spodu, których nie trzeba już piec, dodawać czegokolwiek, a to wcale nie jest prawdziwy jeden składnik...

Okazuje się, że nie. W przepisach naprawdę mało jest gotowców. W wypiekach...

książek: 290
Megan Jameson | 2018-06-20
Na półkach: Przeczytane

Pierwszy raz na moim blogu pojawia się książka kucharska. I to nie taka zwyczajna a z wypiekami… z 3 składników. Szczerze powiedziawszy, jestem trochę zaskoczona, bo nie sądziłam, że coś takiego kiedykolwiek powstanie, a jednak. Książka opatrzona jest pięknymi i smakowitymi ilustracjami dań, które można wykonać z zaledwie trzech składników.

Niestety nie czuję się specjalistką od opisywania książek kucharskich, bo… Wolę praktykę. Zdecydowanie ta pozycja zagości u mnie w kuchni, gdyż jestem fanką spędzania jak najmniej czasu na przygotowywaniu posiłków a Sarah Rainey ułatwiła mi sprawę jeszcze bardziej.
Co prawda jej przepisy w większości są bardzo kaloryczne i napisane pod rynek amerykański, ale można łatwo zamienić produkty na zdrowsze i przystosować je do naszych, polskich realiów.

Próbowałam kilka z tych receptur i muszę przyznać, że wyszły pyszne. I robiło je się w ekspresowym tempie!

Jeśli i wy nie lubicie spędzać godzin w kuchni lub macie ochotę na coś dobre „na teraz”, to...

książek: 1888
Amarisa | 2018-06-17
Przeczytana: 17 czerwca 2018

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
O tym na moim blogu. Zapraszam ^_^
http://magicznyswiatksiazki.pl/trzyskladnikowe-wypieki-sarah-rainey/

Premiera książki: 20.06.2018

książek: 33
postrachpatrycja | 2018-07-25
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Przeczytana: 01 lipca 2018

Wiecie jak smakuje niebo w gębie? Nie? To ja Wam powiem - smakuje jak biała czekolada, mleko skondensowane i ciastka oreo. Każdy najmniejszy kawałeczek rozpuszcza się w ustach i pozostawia na twarzy błogi uśmiech (i rękę wyciągniętą po kolejny kawałek). Pomyślicie sobie - tylko 3 składniki i dam radę wyczarować takie cudo? A no tak. A jak dowiecie się z książki "Trzyskładnikowe Wypieki" Sarah Rainey. Autorkę możecie kojarzyć z filmiku, w którym pokazuje jak tylko z trzech składników (w tym przypadku jajka, biała czekolada i kremowy serek) zrobić sernik. Książka idealna dla tych, którzy nie lubią w kuchni siedzieć zbyt długo i dla tych którym znudziły się długie listy składników :) Wypróbowałam już kilka przepisów, jeden lepszy od drugiego. Wszystko robi się sprawnie, szybko a jest prze-py-szne! W książce znajdziecie przepisy zarówno na słodkości jak i na chlebki, bułki, czy słone przekąski.
Bardzo, ale to bardzo polecam :)

książek: 656
Iliana | 2018-06-28
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
Przeczytana: 28 czerwca 2018

Uwielbiam różne nowinki i propozycje kulinarne, które zaskakują, nie są trudne do wykonania, nie zabierają za dużo czasu i co najważniejsze są tanie i smaczne. Stąd też moje zainteresowanie różnymi pozycjami kucharskimi. Już wcześniej przewinęły mi się w sieci jakieś tytuły, w których używano trzech składników do przygotowania różnych dań. Niemożliwe? Okazuje się, że jednak możliwe. Ja też należę do niedowiarków, dlatego chętnie wypróbowuję, podpatruję, podsłuchuję, obserwuję. Potem przychodzi czas na testowanie.
Pozycja zaskakuje przejrzystością, czytelnością i oczywiście składnikami, których faktycznie są trzy. Magiczna liczba jak się okazuje. Więcej. Z informacji z książki takie przepisy pojawiły się już w latach czterdziestych i spotkały się z uznaniem wielu kuchni i podniebieniami wielu smakoszy. Zaskoczyła mnie wszechstronność. W książce znajdziecie nie tylko przepisy na desery, wypieki, ale także na dania słone, a nawet lody i sorbety. I tak – tylko z trzech składników. W...

książek: 302
Krainaksiążek | 2018-07-04
Na półkach: Przeczytane

Żeby korzystać z tej książki naprawdę nie trzeba być wielkim masterschefem, a wystarczy odrobiona chęci. Jeśli nigdy nie miałeś głowy do wypieków, nie wychodziły Ci, a jednak lubisz ciągle próbować to książka dla Ciebie. A gdy uwielbiasz piec, jednak nie zawsze masz czas to, również powinieneś się zaopatrzyć w tę książkę. Wszystkie obecne tutaj przepisy składają się tylko z 3 składników! I żeby nie polecać Wam w ciemno przed napisaniem opinii przetestowałam kilka i prezentowały się (prezentowały, bo oczywiście już zostały zjedzone) naprawdę pysznie. Do tego większość przepisów została dodatkowo urozmaicone przepiękną fotografią, która cieszy ludzkie oko. Oprócz typowych przepisów na wypieki takie jak chleb, ciasta czy ciasteczka znajdziemy tutaj inne desery, lody i sorbety. Brzmi zdecydowanie pysznie!

zobacz kolejne z 24 
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd