rozwiń zwiń

Z miłości do lokalności : tradycyjne dania w nowej odsłonie

Okładka książki Z miłości do lokalności : tradycyjne dania w nowej odsłonie
Tomasz Jakubiak Wydawnictwo: Edipresse kulinaria, przepisy kulinarne
224 str. 3 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Edipresse
Data wydania:
2017-09-27
Data 1. wyd. pol.:
2017-09-27
Liczba stron:
224
Czas czytania
3 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788379457878
Tagi:
przepisy kulinarne Polska polska kuchnia dania jedzenie food przepisy
Średnia ocen

                6,6 6,6 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomasz Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jerzy Sobieniak, Tomasz Woźniak
Ocena 7,2
Zioła na talerzu Zofia Cudny, Marta ...
Okładka książki Ugotuj mi tato Joanna Jakubiak, Tomasz Jakubiak
Ocena 9,0
Ugotuj mi tato Joanna Jakubiak, To...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,6 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1589
1575

Na półkach: ,

Kaszubskie kotlety rybne, Biała kiełbasa duszona z grzybami, Gołąbki z młodej kapusty faszerowane kaszą oraz ziemniakami czy Kopytka z masłem palonym, Pesto szczawiowym i kozim serem. Brzmi jak menu eleganckiej, drogiej restauracji, a tak naprawdę każde z tych dań będzie w stanie wykonać każdy domowy kucharz postępujący zgodnie z przepisem.

Od strony technicznej, książka została podzielona na 5 głównych działów:
1. Zupy
2. Dania główne i mięsne
3. Dania wegetariańskie
4. Dania z ryb
5. Kanapki, przekąski, sałatki
Przejrzysty układ publikacji pozwala więc w szybkim czasie dotrzeć do konkretnego zagadnienia kulinarnego, podobnie z resztą jak zawarty na pierwszych stronach spis treści. Są wyraźne wyszczególnione składniki przy okazji każdej potrawy oraz prosta instrukcja wykonania.

Tomasz Jakubiak przeplata swoje propozycje dań rozważaniami, czy też opowiadaniami dotyczącymi historii ważnych, a wcale nie tak znanych producentów. Powrót do przeszłości pozwala spojrzeć na niektóre produkty z zupełnie innej strony. Cenna lekcja wiedzy przy okazji gotowania.

Publikację zdobią estetyczne i wyraziste fotografie. Zadbano także o solidną, twardą oprawę, zaś sama książka okazuje się, w porównaniu do oczekiwań, niesamowicie lekka. A wszystko za sprawą specjalnego papieru.

Jeśli kochacie polską kuchnię i szukacie inspiracji do tworzenia nowych, albo też po prostu ulepszonych, tradycyjnych dań, Tomasz Jakubiak może Wam co nieco podpowiedzieć. Może i ja skorzystam z jego sugestii, z lekką obawą, że nie wyjdzie mi tak ładnie, jak na książkowych fotografiach. Ale przecież nie od razu Rzym zbudowano.

Zdjęcia książki: https://ktoczytaksiazki-zyjepodwojnie.blogspot.com/2017/10/z-miosci-do-lokalnosci-tomasz-jakubiak.html#more

Kaszubskie kotlety rybne, Biała kiełbasa duszona z grzybami, Gołąbki z młodej kapusty faszerowane kaszą oraz ziemniakami czy Kopytka z masłem palonym, Pesto szczawiowym i kozim serem. Brzmi jak menu eleganckiej, drogiej restauracji, a tak naprawdę każde z tych dań będzie w stanie wykonać każdy domowy kucharz postępujący zgodnie z przepisem.

Od strony technicznej, książka...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    9
  • Przeczytane
    7
  • Posiadam
    6
  • Kulinarne przygody...🍕🍉🍟🍤🥝🍖🍩🍰😋
    1
  • Teraz czytam
    1
  • STOP.3. Odzywianie propozycje do przeczytania
    1
  • Książki kulinarne
    1
  • Gotowanie
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • 2019r.
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Z miłości do lokalności : tradycyjne dania w nowej odsłonie


Podobne książki

Przeczytaj także