Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni.

Tłumaczenie: Magdalena Gignal
Wydawnictwo: Otwarte
6,67 (3 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
2
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Batch: Over 200 Recipes, Tips and Techniques for a Well Preserved Kitchen
data wydania
ISBN
9788375154467
liczba stron
352
język
polski
dodał
SperoLux

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod...

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:

Korzystaj z naturalnych składników.
Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
Powiedz „nie” marnowaniu żywności.
Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
Nie bój się eksperymentować.
Zakręcaj słoiki w towarzystwie.
Zakasz rękawy i do roboty.
Just batch it!

 

źródło opisu: www.otwarte.eu

źródło okładki: www.otwarte.eu

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (30)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 130
tearsens | 2017-08-09
Na półkach: Przeczytane

PLUSY
+ kompleksowe ujęcie tematu konserwowania żywności
+ szczegółowo wytłumaczone wszystkie metody
+ mnóstwo porad, ciekawostek i tricków
+ bardzo dużo interesujących przepisów na przetwory o różnym stopniu skomplikowania
+ przepisy na potrawy i desery z wykorzystaniem przygotowanych przetworów
+ większość przepisów na przetwory jest bezglutenowa i wegańska
+ dużo przepisów na potrawy jest naturalnie bezglutenowych
+ zdjęcia wszystkich przetworów (zbiorcze przy każdym składniku)
+ dużo rysunków, grafik
+ bardzo dobra jakość wydania
+ tasiemka-zakładka

MINUSY
– przepisy na potrawy w większości dosyć skomplikowane, fantazyjne, mało prostych dań
– zdjęcia potraw tylko przy połowie przepisów


Szczegółowa recenzja na blogu: http://www.kulinarnaczytelnia.pl/2017/07/zakrecona-kuchnia-maccharles-harrison.html

książek: 694
laurence | 2017-08-07
Przeczytana: 07 sierpnia 2017
książek: 279
Katarzyna | 2017-07-23
Na półkach: Przeczytane 2017
książek: 997
Ilonka1988 | 2017-10-06
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 137
Daria | 2017-10-04
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 121
henek | 2017-10-02
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 639
Piotr | 2017-09-24
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 711
Paulina | 2017-09-06
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 65
Halszka | 2017-09-01
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 499
Anarriel | 2017-08-30
Na półkach: Chcę w prezencie
zobacz kolejne z 20 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd