Hummusy i pasty
208 str.
3 godz. 28 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Znak Literanova
- Data wydania:
- 2017-08-17
- Data 1. wyd. pol.:
- 2017-08-17
- Liczba stron:
- 208
- Czas czytania
- 3 godz. 28 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788324046348
To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa.
Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek.
Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli?
Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna.
Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 83
- 61
- 35
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 2
Opinia
Pierwsze co muszę zaznaczyć, to to, że książka została przepięknie wydana. Apetyczne zdjęcia sprawiają, że chce się na nie patrzeć i mieć przed sobą na talerzu te wszystkie cudowne dania. Ja jako osoba uzależniona od Instagrama, oszalałam na punkcie tych fotografii i zapragnęłam sama podobne zrobić.
Książka stała się dla mnie prawdziwą inspiracją. Poznałam nowe produkty, a te dobrze mi znane nauczyłam się przygotowywać w zupełnie innej odsłonie. Miałam nieco problemów z mężem, który słysząc słowo „zdrowy”, „wegański” lub „hummus” dostaje gęsiej skórki, nie mówiąc już o „smalczyku z fasoli”. Na szczęście wystarczy podstawić mu pod nos gotowe danie, nie mówiąc mu, co to jest, a od razu wszystko mu smakuje :)
Nie miałam pojęcia, że kuchnia wegańska może być tak ciekawa oraz różnorodna. Co prawda sama nie jestem nawet wegetarianką, ale lubię próbować nowych rzeczy. Mam wrażenie, że w ostatnim czasie wzrosła moda na wszelkiego rodzaju pasty i humusy. Nic dziwnego, jak zaznaczył autor, są one wygodne, smaczne, uniwersalne i zdrowe. Przygotowując je, można urozmaić obiad, podać na imprezie jako przystawkę czy też z ochotą zjeść na kolację. Szczerze powiedziawszy, nie wprowadziłabym ich do mojego menu na co dzień, ale od czasu do czasu jak najbardziej. Bardzo podoba mi się to, że każdy przepis wzbogacony został o tabelę wartości odżywczych, dzięki czemu możemy poznać zawartość białka, tłuszczu, węglowodanów i błonnika oraz poznać ilość kalorii.
Prócz przepisów, w książce znajdziemy parę innych istotnych informacji, dowiemy się czym jest humus, jak gotować strączki oraz co zrobić, by ułatwić sobie życie w kuchni. Myślę, że Konrad Budzyk stworzył poważną konkurencję dla znacznej większości blogerów i vlogerów - „Jadłonomii”.
W sumie, w książce znalazło się siedemdziesiąt sześć przepisów, w których królują warzywa takie jak: ciecierzyca, papryka, dynia, burak, czosnek, batat i wiele, wiele innych. Jestem pewna, że każdy znajdzie coś dla siebie, nawet jeśli tak jak ja nie jest weganinem ani wegetarianinem. Skłamałabym, jeśli powiedziałam, że wszystkie dania mi się spodobały (nie przemawia do mnie burak czy batat), ale część z nich na pewno wykorzystam. Codziennie głowię się co zrobić sobie na kolację, kiedy nie mam ochoty na nic, co zwykle jadam. Teraz dostałam podpowiedź. Lecę tworzyć, a Wam polecam tę pozycję, jeśli lubicie próbować nowych smaków lub jesteście początkującymi weganami.
Pierwsze co muszę zaznaczyć, to to, że książka została przepięknie wydana. Apetyczne zdjęcia sprawiają, że chce się na nie patrzeć i mieć przed sobą na talerzu te wszystkie cudowne dania. Ja jako osoba uzależniona od Instagrama, oszalałam na punkcie tych fotografii i zapragnęłam sama podobne zrobić.
więcej Pokaż mimo toKsiążka stała się dla mnie prawdziwą inspiracją. Poznałam nowe produkty,...