Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Książka Kucharska Dla Alergików

Wydawnictwo: Świat Książki
8 (2 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
2
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788324711307
liczba stron
224
język
polski

Jesteś alergikiem, a może organizm Twojego dziecka nie toleruje czekolady, mleka czy mąki pszenneja Wcale nie musisz przygotowywać dwóch różnych dań na śniadanie czy obiad. Autorka pokazuje, jak popularne, ale często uczulające produkty, można zastąpić innymi, bezpiecznymi by cała rodzina mogła delektować się piernikiem, halibutem pod chrupiącymi ziemniaczkami czy pizzą Margheritą. Wystarczy,...

Jesteś alergikiem, a może organizm Twojego dziecka nie toleruje czekolady, mleka czy mąki pszenneja Wcale nie musisz przygotowywać dwóch różnych dań na śniadanie czy obiad. Autorka pokazuje, jak popularne, ale często uczulające produkty, można zastąpić innymi, bezpiecznymi by cała rodzina mogła delektować się piernikiem, halibutem pod chrupiącymi ziemniaczkami czy pizzą Margheritą. Wystarczy, że do wypieków wykorzystasz mąkę kukurydzianą i ryżową, do sałatek olej sezamowy, a jajko zastąpisz mąką ziemniaczaną. Każdy przepis podano w czterech wersjach uwzględniających alergie na jajka, produkty mleczne, orzechy i gluten.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (6)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 208
Anna Solarska | 2011-07-05
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 24 lipca 2011

Książkę polecam! Dla mnie jako alergiczki i mamy małego alergika (każde uczulone na co innego) okazała się prawdziwą kopalnią wiedzy i pozwoliła nareszcie spróbowac kuchni całego świata :-) Fakt, przepisy są nieco zaawansowane i niektóre jak dla mnie dość ekstrawaganckie, ale są tak szczegółowo opisane a do tego okraszone pięknymi zdjęciami, że od razu zabieramy się za gotowanie :-) Smacznego!

książek: 60
nataws | 2015-01-03
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 2011 rok

Książkę kupiłam w fazie poszukiwań na diecie bezglutenowej. Nie było wtenczas zbyt wielu książek na ten temat. Wydawnictwo jest starannie przygotowane, jest ciekawy podział przy przepisach na grupy czterech głównych alergenów: jajka, orzechy, gluten, nabiał. Przy przepisach proponowane zamienniki. niektóre przepisy były dla mnie ciekawe i inspirujące, kilka wykorzystałam. Ciekawa i inspirująca, ale bez szału. Jeśli ktoś chce książkę, w której wykorzysta wszystkie przepisy to nie jest to ta książka, ale ja osobiście jeszcze takiej nie znalazłam. Polecam jako inspirację, znalazłam w niej też kilka ciekawych porad na temat alergii.

książek: 706
Miss_Melancholy | 2014-08-30
Na półkach: Przeczytane
książek: 365
Nezumiko | 2015-04-02
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 442
Anna | 2015-01-07
Na półkach: Kuchnia, Chcę przeczytać
książek: 682
Donia | 2014-11-25
Na półkach: Chcę przeczytać, Posiadam
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd