Superfood z ogrodów, łąk i lasów

Tłumaczenie: Małgorzata Chudzik
Wydawnictwo: Muza
7 (9 ocen i 4 opinie) Zobacz oceny
10
1
9
1
8
1
7
0
6
6
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Superfood – Heimische Wildpflanzen
data wydania
ISBN
9788328706538
liczba stron
128
język
polski
dodał
Urszulella

Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie. Roślinne pakiety detoksykujące, zapobiegające starzeniu, wspomagające układ odpornościowy i pomagające się odprężyć znajdziecie tuż za progiem swojego domu. Tak niepożądane chwasty, jak czosnek...

Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie. Roślinne pakiety detoksykujące, zapobiegające starzeniu, wspomagające układ odpornościowy i pomagające się odprężyć znajdziecie tuż za progiem swojego domu.

Tak niepożądane chwasty, jak czosnek niedźwiedzi, mniszek lekarski czy koniczyna łąkowa oraz pospolite krzewy, na przykład dzika róża czy tarnina, są w rzeczywistości wykwintną superżywnością zawierającą wiele składników odżywczych. Z naszego poradnika dowiecie się, kiedy i jak najlepiej zbierać najwartościowsze dziko rosnące rośliny i jak je przyrządzić, aby przyniosły jak najwięcej pożytku organizmowi.

 

źródło opisu: https://muza.com.pl/kuchnia-i-diety/2674-superfood...(?)

źródło okładki: materiały wydawnictwa

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 136
tearsens | 2017-07-06
Na półkach: Przeczytane

Jeśli jesteście ciekawi, jak smakują dziko rosnące rośliny, chcecie sprawdzić, czy złapiecie „chwastowego bakcyla”, poczytajcie tę książkę i ruszajcie na spacer w poszukiwaniu lokalnej, darmowej superżywności. Autorka jest wprawdzie Niemką i pisze o superżywności znajdującej się w jej rodzimym kraju, ale nasza flora aż tak bardzo się nie różni. Osoby, które wiedzą już co nieco o dziko rosnącej żywności mogą zainteresować się przepisami, choć sama książka może się im wydać trochę uboga pod względem liczby przedstawionych roślin. Początkujący będą zapewne odczuwać niedosyt zdjęć niezwykle ułatwiających identyfikację roślin. Mimo tych kilku wad, książką prezentuje się interesująco i warto mieć ją w swojej biblioteczce – jeśli nie jako poradnik poszukiwacza, to jako książkę kucharską z ciekawymi inspiracjami na wykorzystanie w kuchni dzikiej, lokalnej superżywności.

Szczegółowa recenzja na moim blogu: http://www.kulinarnaczytelnia.pl/2017/06/dzika-superzywnosc-greiner.html

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Magiczny wieczór

Typowo świąteczna historia. Trochę trudnych relacji, osoby po przejściach, ktoś kto potrzebuje pomocy. Niespodziewana miłość. Do tego dużo śniegu, aro...

zgłoś błąd zgłoś błąd