Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Superfood z ogrodów, łąk i lasów

Tłumaczenie: Małgorzata Chudzik
Wydawnictwo: Muza
7,29 (7 ocen i 4 opinie) Zobacz oceny
10
1
9
1
8
1
7
0
6
4
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Superfood – Heimische Wildpflanzen
data wydania
ISBN
9788328706538
liczba stron
128
język
polski
dodał
Urszulella

Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie. Roślinne pakiety detoksykujące, zapobiegające starzeniu, wspomagające układ odpornościowy i pomagające się odprężyć znajdziecie tuż za progiem swojego domu. Tak niepożądane chwasty, jak czosnek...

Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie. Roślinne pakiety detoksykujące, zapobiegające starzeniu, wspomagające układ odpornościowy i pomagające się odprężyć znajdziecie tuż za progiem swojego domu.

Tak niepożądane chwasty, jak czosnek niedźwiedzi, mniszek lekarski czy koniczyna łąkowa oraz pospolite krzewy, na przykład dzika róża czy tarnina, są w rzeczywistości wykwintną superżywnością zawierającą wiele składników odżywczych. Z naszego poradnika dowiecie się, kiedy i jak najlepiej zbierać najwartościowsze dziko rosnące rośliny i jak je przyrządzić, aby przyniosły jak najwięcej pożytku organizmowi.

 

źródło opisu: https://muza.com.pl/kuchnia-i-diety/2674-superfood...(?)

źródło okładki: materiały wydawnictwa

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 832
Magdalena | 2017-06-16
Na półkach: Przeczytane w 2017

Opinia zaznaczona jako spoiler. Pokaż ją.

„Superfood z ogrodów, łąk i lasów" to propozycja na dziś od MUZA SA autorstwa Karin Greiner.

Jak dla mnie już sama okładka książki kusi i ciekawi, co spotka nas w środku. Jakie cuda na talerzu można wyczarować z tego, co znajdziemy na łące czy w ogrodzie. Książka tym bardziej na czasie, że nadchodzi lato, czas kiedy coraz więcej chwil spędzamy na świeżym powietrzu, na licznych spacerach i wędrówkach. Takie wędrówki możemy więc w całkiem fajny sposób połączyć z poszukiwaniem nowych roślin, z których później wyczarujemy cuda na talerzu.

Już lata temu nasze babcie wiedziały jakie rośliny zbierać, aby można je było wykorzystać w domowej kuchni czy jako lekarstwa. Z czasem jednak te umiejętności zaczęły zanikać, lecz ostatnie lata sprawiły, że modne i na czasie jest zdrowy styl życia i naturalne składniki.

Tym bardziej to fajna pozycja, która warto posiadać w swojej biblioteczce. Prosty i niezwykle czytelny układ sprawia, że książka jest idealnym przewodnikiem po świecie roślin, które warto znać i dostrzegać w najbliższym otoczeniu.

Dla mnie niezwykle pouczająca i ciekawa, serdecznie polecam!

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Trzy i pół sekundy

Czytając piękne książki dusza nabiera barw. Dzieła Amandy Prowse niewątpliwie takie właśnie są. Piękne. Głębokie. Chwytające za serce. Sprawiają, że s...

zgłoś błąd zgłoś błąd