rozwiń zwiń

Bike&Cook. Kulinarny poradnik rowerzysty

Okładka książki Bike&Cook. Kulinarny poradnik rowerzysty
Marta KekuszTomasz Kołodziejczyk Wydawnictwo: Filo kulinaria, przepisy kulinarne
288 str. 4 godz. 48 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Filo
Data wydania:
2017-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2017-01-01
Liczba stron:
288
Czas czytania
4 godz. 48 min.
Język:
polski
ISBN:
9788362903290
Tagi:
przepisy rowerzysta trening sport rower odżywianie
Średnia ocen

                7,6 7,6 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,6 / 10
14 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
320
103

Na półkach: , , , ,

Będąc kolarzem amatorem już w słusznym wieku, a więc z racji obowiązków rodzinno-zawodowych samym treningiem już więcej nie osiągnę, zainteresowałem się dietą. Jednak będąc całkowitym laikiem z zakresu szeroko pojętej biologii i chemii, ciężko mi było przebrnąć przez pozycje "naukowe". Szukałem, więc przyjaznego poradnika, gdzie autor wyłożył by "kawa na ławę" co i jak jeść aby było optymalnie a przy okazji zaproponował potrawy ... i wreszcie trafiłem :) Autorzy "Bike and Cook" w syntetyczny sposób prezentują teoretyczne podstawy żywienia sportowca wytrzymałościowego, dosłownie 3-4 strony najistotniejszych elementów. Podstawą publikacji są propozycje posiłków podzielone na kategorie uzależnione od pory w odniesieniu do pory treningu - śniadania, przekąski tuż przedtreningowe i treningowe, posiłki regeneracyjne oraz lunche/kolacje. Każda z kategorii poprzedzona jest krótkim wstępem teoretycznym. Wszystkie przepisy są bardzo proste i szybkie a co najważniejsze zdrowe. Jak dla mnie dużym plusem jest podanie składników w proporcjach na 1 porcję i podaniem wartości składników ... jest to o wiele przystępniejsze niż dzielenie wszystkiego na 4 lub 2 ;P
Absolutnym hitem są przepisy na izotoniki ... ten na bazie zielonej herbaty, mięty, imbiru i cytryny jest po prostu rewelacyjny.
Podsumowując, książka doskonale się sprawdzi w przypadku osoby dopiero zaczynającej przygodę ze sportowym żywieniem, znajdzie ona tutaj pewne podstawy, które będzie można potem pogłębiać. Natomiast dla osoby mająca doświadczenie w tej dziedzinie, to pewne kompendium podstaw wiedzy a przede wszystkim bardzo ciekawe i zdrowe przepisy.
Książka na stałe zagości w mojej kuchni :)

Będąc kolarzem amatorem już w słusznym wieku, a więc z racji obowiązków rodzinno-zawodowych samym treningiem już więcej nie osiągnę, zainteresowałem się dietą. Jednak będąc całkowitym laikiem z zakresu szeroko pojętej biologii i chemii, ciężko mi było przebrnąć przez pozycje "naukowe". Szukałem, więc przyjaznego poradnika, gdzie autor wyłożył by "kawa na ławę" co i jak...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    35
  • Przeczytane
    18
  • Posiadam
    14
  • Domowa biblioteczka
    2
  • Sport - dieta - zdrowie
    1
  • Przeczytane w 2017 roku
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • 2018
    1
  • Inne Książki
    1
  • Kuchnia
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Bike&Cook. Kulinarny poradnik rowerzysty


Podobne książki

Przeczytaj także