rozwińzwiń

Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Okładka książki Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem Weronika Madejska
Okładka książki Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem
Weronika Madejska Wydawnictwo: Septem poradniki
220 str. 3 godz. 40 min.
Kategoria:
poradniki
Wydawnictwo:
Septem
Data wydania:
2017-02-13
Data 1. wyd. pol.:
2017-02-13
Liczba stron:
220
Czas czytania
3 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328330801
Tagi:
Alergie i nietolerancje pokarmowe wegańskie desery
Średnia ocen

7,5 7,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
8 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
648
410

Na półkach: ,

Moja opinia:

Czy da się żyć bez słodyczy?
Bez ukochanego ciasta marchewkowego, bez aromatycznych bezów
Czy też, bez smacznych naleśników na śniadanie?
Hmmm...
Może i tak, ale jakie to wówczas byłoby życie.
Napewno niesłodkie ani też nieutulone przez magię niebiańskiego raju.
Według mnie byłoby ono smutne i mdłę, pozbawione słodkiej rozkoszy szczęścia.

Zatem...
Co mają zrobić fani słodyczy, którzy są alergikami lub osobami z nietolerancją pokarmową?
Zapomnieć o smaku słodkości do końca swojego życia?
Czy może żyć w towarzystwie glutenu, ryzykując swoim zdrowiem.
Ech...
Jednym słowem - słodka katastrofa!
Ale na szczęście jest na nią roślinny sposób, który uratuje podniebienie każdego łasucha :)
A jest nim...
Poradnik "Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem".
Czyli smaczna książka, która udowodni ci, że życie bez glutenu jest możliwe i to nawet w bardzo smaczny oraz zdrowy sposób.
Wystarczy tylko trochę wyobraźni, niezastąpionej wiedzy i kilka znanych roślinnych składników, aby twój bezcukrowy świat ponownie nabrał smaku słodkości.

Styl:

Styl autorki jest naprawdę wyśmienity. Porusza nie tylko moją kulinarną fantazję, ale i także obiecuję mi spełnienie moich wszystkich najsłodszych marzeń.
I muszę przyznać, że kiedy oglądam zdjecia tych bezglutenowych łakoci, to wtedy w moim małym brzuszku, czuję prawdziwy ogień cukrowego pożądania.
Moje kiszki grają marsza, a kupki smakowe proszą o więcej i więcej.
Jestem pewna, że takimi smakołykami zajadalibyście się bez końca, bo są one nie tylko bardzo zdrowe, ale i także pełne pozytywej energii.

Szata graficzna:

Czy ta okładka nie jest wybornie smaczna? Oczywiście, że jest!
I to nie tylko słodka, ale i także niebiańsko kusząca :)
Mmm...
Kocham babeczki czekoladowe!
Kocham torty owocowe!
I kocham...
Wszystko to, co ma w sobie szczyptę cukru, nutkę lukru oraz niepowtarzalną moc owoców i nazywa się skromnie "łakociem".
No tak...
Taki ze mnie szalony łasuch, że gdybym tylko mogła, to zjadłabym ze smakiem okładkę tej słodkiej książki.

Podsumowanie:

"Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe roślinne historie pisane lukrem" to niesamowicie zdrowa i niebiańsko smaczna książka, która zauroczy cię nie tylko kreatywnością swoich przepisów, ale i także smakiem otulonym magią aromatycznej tęczy.

Polecam gorąco i smacznie!
Www.black-crow.blog.pl

Moja opinia:

Czy da się żyć bez słodyczy?
Bez ukochanego ciasta marchewkowego, bez aromatycznych bezów
Czy też, bez smacznych naleśników na śniadanie?
Hmmm...
Może i tak, ale jakie to wówczas byłoby życie.
Napewno niesłodkie ani też nieutulone przez magię niebiańskiego raju.
Według mnie byłoby ono smutne i mdłę, pozbawione słodkiej rozkoszy szczęścia.

Zatem...
Co...

więcej Pokaż mimo to

avatar
2
2

Na półkach:

Książka, która w bardzo prosty i przyjemny sposób ukazuje jak można poradzić sobie w kuchni bez glutenu. Autorka w wieku 12 lat musiała przejść na dietę bezglutenową. Jestem sama zaskoczona jak wiele przepisów można wykonać pomijając mąki z glutenem.
W książce znajdziecie podstawowe informacje o sprzęcie kuchennym, podstawy w kuchni bezglutenowej tj. jak:
- jak przygotować domowe masło orzechowe,
- jaką mąkę warto mieć zawsze w domu,
- co to jest aquafaba,
- czy istnieje domowy jogurt roślinny

Znajdziecie przepisy na domowe mleko kokosowe, jaglane czy migdałowe.
Przepis który mi się spodobał to daktylowy karmel, taki prosty i smaczny!

Dowiecie się, które mąki są bez glutenu, autorka dzieli się z czytelnikami przepisami na bezy, naleśniki, biszkopt, ciasto kruche i wiele innych podstawowych przepisów.
Książka została podzielona na pory roku i w ten sposób autorka przedstawia swoje przepisy.
Ja też jestem ogromnym fanem sezonowości w kuchni, więc ten układ bardzo mi się podoba.
Przepisy są podane w bardzo jasny i prosty sposób, a klimatyczne zdjęcia oddają charakter dania.

Książka, która w bardzo prosty i przyjemny sposób ukazuje jak można poradzić sobie w kuchni bez glutenu. Autorka w wieku 12 lat musiała przejść na dietę bezglutenową. Jestem sama zaskoczona jak wiele przepisów można wykonać pomijając mąki z glutenem.
W książce znajdziecie podstawowe informacje o sprzęcie kuchennym, podstawy w kuchni bezglutenowej tj. jak:
- jak przygotować...

więcej Pokaż mimo to

avatar
384
366

Na półkach:

Alergie i nietolerancje pokarmowe mogą utrudnić życie i uczynić je mniej "smacznym". Mleko, jajka, gluten, kakao, orzechy, owoce, warzywa mogą pewnego dnia stać się zakazane. Znam to. Jako mała dziewczynka miałam alergię na pomidory, pomarańcze, żółtko, kakao... Z czasem z tego wyszłam. Rodzice stopniowo podawali mi te produkty albo sama je podkradałam. Mój organizm się na nie uodpornił. Alergia przeszła. Ale czasami alergia przychodzi w wieku późniejszym. Czasami jest nie do pokonania. Tak samo celiakia. Nie da się jej wyleczyć. Ale można z tym żyć. Może to być bodziec do odkrycia kolejnych sekretów kulinarnych. Przewodnikiem po tej fascynującej podróży pełnej smaków i niespodzianek jest książka Weroniki Madejskiej.

Weronika Madejska w wieku dwunastu lat dowiedziała się, że musi przejść na dietę bezglutenową. Było to dla niej trudne. Dlatego też bardzo dobrze rozumie co czują osoby w takiej sytuacji. Wie jak to jest patrzeć na przepyszne dania czy desery, których nie może zjeść. Z czasem znalazła na to sposób. Odkryła cudowne przepisy, które przestały ją ograniczać. Najpierw podzieliła się tym na blogu, a w miarę jak grono czytelników www.natchniona.pl zaczęło się zwiększać, zaczęła podejmować nowe wyzwania. W rezultacie doprowadziło to do powstania fantastycznej książki Słodkie Sekrety.

Jak przygotować bezjajeczne bezy i roślinny biszkopt? Czym różni się mleko kokosowe od śmietany kokosowej? Z czego zrobić polewę czekoladową dla alergika? Jak przyrządzić wegańskie naleśniki? Czego potrzeba do zrobienia roślinnego jogurtu? To wszystko znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz fantazyjne, wyszukane sposoby łączenia składników, przepisy na babeczki, kruche ciastka z owocami, kolorowe smoothie, lody, owocowo-warzywne koktajle, bułeczki drożdżowe i mazurki, sorbety i jagodzianki, pierogi i musy, gofry, konfitury, lemoniady, torty i szarlotki..

Książka Słodkie Sekrety to nie tylko świetna książka kucharska ale także cudowna recepta na przepyszne i zdrowe dania i desery nie tylko dla alergików ale także dla każdego z nas.

Alergie i nietolerancje pokarmowe mogą utrudnić życie i uczynić je mniej "smacznym". Mleko, jajka, gluten, kakao, orzechy, owoce, warzywa mogą pewnego dnia stać się zakazane. Znam to. Jako mała dziewczynka miałam alergię na pomidory, pomarańcze, żółtko, kakao... Z czasem z tego wyszłam. Rodzice stopniowo podawali mi te produkty albo sama je podkradałam. Mój organizm się na...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    20
  • Przeczytane
    9
  • Posiadam
    4
  • Chcę w prezencie
    2
  • Posiadam-wersja papierowa
    1
  • ♥ A to Polska właśnie
    1
  • Kulinaria
    1
  • Należałoby posiąść
    1
  • Kulinarne
    1
  • Mamy w domu
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem


Podobne książki

Przeczytaj także