Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Buonissima! Podróż po kuchni włoskiej

Wydawnictwo: Filo
9 (1 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788362903276
język
polski
dodała
Magdalena

Jakie słowo przychodzi nam do głowy kiedy myślimy o kuchni włoskiej? Przepyszna, wyborna, smakowita, najlepsza – słowem buonissima! Książka “Buonissima” to smaczna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Wyprawa po smakach, zapachach, krajobrazach głównych regionów Włoch. Autorka wybrała trzy jakże różne dzielnice: Emilię-Romanię - stolicę większości typowych włoskich produktów chronionych...

Jakie słowo przychodzi nam do głowy kiedy myślimy o kuchni włoskiej? Przepyszna, wyborna, smakowita, najlepsza – słowem buonissima!

Książka “Buonissima” to smaczna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Wyprawa po smakach, zapachach, krajobrazach głównych regionów Włoch. Autorka wybrała trzy jakże różne dzielnice: Emilię-Romanię - stolicę większości typowych włoskich produktów chronionych certyfikatami i włoskim znakiem jakości; Toskanię, której krajobrazy i kuchnia jest synonimem rodzinnego, włoskiego biesiadowania; Sycylię – błękitną wyspę, jakże inną od kontynentalnej Italii, której kuchnia zachwyca a życie koncentruje się na tym co tu i teraz.

Buonissima! to smakowita książka kulinarna – ponad 100 łatwych w przygotowaniu, typowych regionalnych przepisów. Dodatkowo elementarz wiedzy i umiejętności przygotowania włoskich typowych dań. Jak zrobić ciasto na focaccię, piadinę, makarony, jak przygotować klasyczne marynaty, sosy – to włoskie abecadło przedstawione jest w sposób prosty i przystępny.

Buonissima! to także poradnik kulinarny – gdzie kupić najlepszą oliwę, ocet winny, jakie rodzaje pomidorów używamy do przygotowania poszczególnych dań, co oznaczają certyfikaty przy wędlinach i serach – wiedza niezbędna dla każdego miłośnika włoskiej kuchni.

Buonissima! to praktyczny przewodnik kulinarny – jakie miejsca wybrać aby spróbować najlepszej focacci, gdzie kupić warzywa i owoce, a gdzie sławne włoskie szynki i sery – słowem kulinarna mapa Italii.

Książka przedstawia włoskie podejście do jedzenia – celebrację i przeżywanie każdego kęsa wszystkimi zmysłami. Bo taka jest właśnie kuchnia włoska – zmysłowa jak urocze czerwone ciasteczka i ponętna jak subtelna cielęcina w winie Marsala.

 

źródło opisu: http://filo.com.pl/ksiazka/33/Buonissima%21+Podr%C...(?)

źródło okładki: http://filo.com.pl/ksiazka/33/Buonissima%21+Podr%C...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (3)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 137
Halina | 2017-01-15
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 5947
Athanati Este | 2017-06-04
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 1656
Kasia | 2017-01-05
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd