Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
0 (0 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
8309012381
liczba stron
248
kategoria
poradniki
język
polski
dodał
MrGwyn

Treść książki rozwija tematykę warzyw w m.in. następujących zagadnieniach: - charakterystyka warzyw strączkowych (znaczenie gospodarcze, wartość odżywcza i biologiczna, współżycie z bakteriami brodawkowymi i nawożenie bakteryjne) - GROCH (pochodzenie i opis botaniczny, wymagania przemysłu warzywnego, odmiany, wymagania klimatyczne i glebowe, stanowisko w zmianowaniu, nawożenie, uprawa rolna,...

Treść książki rozwija tematykę warzyw w m.in. następujących zagadnieniach:
- charakterystyka warzyw strączkowych (znaczenie gospodarcze, wartość odżywcza i biologiczna, współżycie z bakteriami brodawkowymi i nawożenie bakteryjne)

- GROCH (pochodzenie i opis botaniczny, wymagania przemysłu warzywnego, odmiany, wymagania klimatyczne i glebowe, stanowisko w zmianowaniu, nawożenie, uprawa rolna, siew do gruntu, zabiegi pielęgnacyjne, zbiór, uprawa grochu na nasiona, choroby i szkodniki grochu)

- FASOLA (pochodzenie i opis botaniczny, wymagania przemysłu warzywnego, odmiany, wymagania klimatyczne i glebowe, stanowisko w zmianowaniu, nawożenie, uprawa rolna, siew, zabiegi pielęgnacyjne, zbiór i przechowywanie, choroby i szkodniki fasoli, przyspieszona uprawa fasoli pod osłonami)

- BÓB (pochodzenie i opis botaniczny, wymagania przemysłu warzywnego, odmiany, wymagania klimatyczne i glebowe, stanowisko w zmianowaniu i nawożenie, uprawa rolna, metody uprawy, zabiegi pielęgnacyjne, zbiór choroby i szkodniki bobu)

- SOJA (pochodzenie i opis botaniczny, wymagania przemysłu warzywnego, odmiany, wymagania klimatyczne i glebowe, stanowisko w zmianowaniu, nawożenie, uprawa rolna, siew, zabiegi pielęgnacyjne, zbiór, uprawa soi na nasiona, choroby i szkodniki soi)


Wydanie II poprawione.

 

źródło opisu: Opis autorski

źródło okładki: Zdjęcie autorskie

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 4770
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd