pokaż co czytasz i dowiedz się,
co czytają Twoi znajomi.
Kliknij tutaj i dołącz do nas!
W pewien wrześniowy poranek
To historia miłosna, jakiej nigdy nie czytałeś: wzruszająca, pełna czułości, upamiętniająca tragedię ofiar i heroizm ratowników z 11 września 2001, i portretująca wszechogarniającą moc wiary w Boga i... To historia miłosna, jakiej nigdy nie czytałeś: wzruszająca, pełna czułości, upamiętniająca tragedię ofiar i heroizm ratowników z 11 września 2001, i portretująca wszechogarniającą moc wiary w Boga i ludzkiej miłości. pokaż więcej.
Moja Biblioteczka

Opinie znajomych
Dyskusje o książce
Opinie czytelników
Przy żadnej książce nie wzruszyłam się tak bardzo, jak przy tej. Odejmuję jedną gwiazdkę za zbyt dużo spraw religijnych poruszanych w powieści. Raz na kilka stron w zupełności by wystarczyło.
wspaniała opowieść o miłości, Bogu i nadziei; polecam zdecydowanie
Wspaniała książka.. Nigdy podobnej nie czytałam
Miłośc, Wiara, Śmierć..
Dwie historie, które łączą się na jakiś czas..
Dramat dwóch rodzin, zamach na WTC..
Wzruszająca powieść pozwalająca porozmyślać nad swoim życiem
,,Chcę,żebyś wiedziała,kochanie,że gdy odnajdziesz tę cudowna wiarę, będę się uśmiechał szerzej niż kiedykolwiek wcześniej, ponieważ bardziej nawet niż Twojej miłości pragnę pewności,iż w wieczności będziemy razem. Po prostu nie mogę znieść myśli, że mógłbym trafić do nieba bez Ciebie. Za mocno Cię kocham,żeby cię stracić..."
Powieść niesamowita, przepełniona przede wszystkim miłością. Opowiada o miłości do męża, żony, dzieci, przyjaciół,ale i o prawdziwej miłości do Boga i miłości do wykonywanego zawodu, z tego właśnie słynie Karen Kingsbury. W jej książkach towarzyszy nam Bóg, niemal do każdej sytuacji życiowej potrafi znaleźć najbardziej pasujący fragment Pisma Świętego, przy tym nie moralizuje, nie narzuca nam swojej wiary, pokazuje jedynie pełne zaufanie do Boga swoich bohaterów. Jesteśmy świadkami nawrócenia, zakochiwania się w Bogu. Tego nie znalazłam jeszcze u innego autora. Miłość do drugiej osoby w tej książce jest przede wszystkim wyzwaniem , być stawić czoła najgorszym wyd...
Szczerze mówiąc cała historyjka jest dla mnie zbyt ckliwa. Bardziej spodobałaby się pewnie fanom twórczości Danielle Steel, w każdym razie powieść pisana jest w podobnym klimacie. Z drugiej strony niektórych mogłyby zrazić częste odwołania do Boga, wiary i religii. Pomijając to wszystko, "W pewien..." jest przede wszystkim historią ludzkiego i rodzinnego dramatu do którego przyczynił się słynny 11 września 2001.
Opinia zaznaczona jako spoiler. Pokaż ją.
,,Obcy ludzie o bliźniaczo podobnych twarzach: pełen poświęcenia strażak i zapracowany biznesmen. Tego fatalnego wtorku jeden z nich opuści Twin Towers żywy - ale czy kiedykolwiek odnajdzie własną drogę do domu? "W pewien wrześniowy poranek" to historia miłosna, jakiej nigdy nie czytałeś: wzruszająca, pełna czułości, upamiętniająca tragedię ofiar i heroizm ratowników z 11 września 2001, i portretująca wszechogarniającą moc wiary w Boga i ludzkiej miłości.,,
Źródło : http://www.tolle.pl/pozycja/w-pewien-wrzesniowy-poranek
Wspaniała powieść o rzeczach z pozoru błahych, a tak naprawdę chyba najważniejszych w życiu każdego człowieka- o miłości, wierze, przyjaźni, nadziei ... Ostatnie kilkadziesiąt stron tej książki czytałam "rycząc jak dziecko". Trudno mi było zapanować nad emocjami, a przede wszystkim łzami.
Co tu dużo pisać- jedna z piękniejszych książek, które czytałam w swoim życiu.
Polecam każdemu, nie pożałujecie:-)
Warta przeczytania , tę książkę lepiej oceniam niż przeczytane także tej autorki (około kilkunastu).
Wspaniala opowieść o miłości Bogu utracie bliskiej osoby ! Bardzo wzruszajaca
gorąco polecam każdemu =]