Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia polska według Pawła Małeckiego

Wydawnictwo: Lidl
6,56 (25 ocen i 5 opinii) Zobacz oceny
10
2
9
1
8
2
7
5
6
9
5
6
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788361513698
liczba stron
266
język
polski
dodała
Demerol

Książka Pawła Małeckiego to skarbnica przepisów z wykorzystaniem takich produktów, jak: polskie jabłka, wiśnie, sery i mak. Znajdziesz tam także rozdział o owocach i kwiatach z polskich lasów, łąk czy przydomowego ogródka. Nie zabrakło w niej także przepisów gości: Kingi Paruzel, mistrza wypieku chleba Piotra Kucharskiego, zakochanej w rodzinnych przepisach Anny Włodarczyk i zaprzyjaźnionej z...

Książka Pawła Małeckiego to skarbnica przepisów z wykorzystaniem takich produktów, jak: polskie jabłka, wiśnie, sery i mak. Znajdziesz tam także rozdział o owocach i kwiatach z polskich lasów, łąk czy przydomowego ogródka. Nie zabrakło w niej także przepisów gości: Kingi Paruzel, mistrza wypieku chleba Piotra Kucharskiego, zakochanej w rodzinnych przepisach Anny Włodarczyk i zaprzyjaźnionej z tradycją Wielkopolanki Krystyny Semby. Domowy klimat nadają ilustracje Andrzeja Pągowskiego.

 

źródło opisu: Kuchnia Lidla.pl

źródło okładki: Zdjęcie autorskie

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 211
Chwila_dla_siebie | 2017-06-24
Na półkach: Posiadam, Przeczytane, 2017
Przeczytana: 24 czerwca 2017

W "słodkiej" odsłonie kuchni polskiej widzę zdecydowanie więcej klasyki, niżeli w jej "słonym" odpowiedniku. I mniej kombinowania, co postrzegam za plus.

Dział o jabłkach (str. 16) biorę w całości: jabłka nadziewane, chipsy z jabłek, jabłka pod kruszonką, szarlotka, owsianka, racuchy <3 Potem rabarbar i moja ulubiona rustykalna tarta (str. 48), placek ze śliwkami (str. 62), sernik krakowski (str. 132)...

Do wypróbowania KONIECZNIE pierogi leniwe w nowej odsłonie (str. 142) i miniserniczki z serka homogenizowanego (str. 144) - lepiej nie oglądać zdjęć na głodnego ;)

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Mama ma zawsze rację

Napisane z energia, odwaga, i z usmiechem, realistyczne uwagi na temat codziennosci macierzynstwa. Ksiazka powinna byc czytana glownie przez...

zgłoś błąd zgłoś błąd