Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

Okładka książki Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych
Jarosław Molenda Wydawnictwo: Bellona historia
300 str. 5 godz. 0 min.
Kategoria:
historia
Wydawnictwo:
Bellona
Data wydania:
2016-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2016-01-01
Liczba stron:
300
Czas czytania
5 godz. 0 min.
Język:
polski
ISBN:
9788311143012
Średnia ocen

                6,2 6,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,2 / 10
19 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1222
210

Na półkach: , , ,

Nauka zaprezentowana w smaczny sposób? Czemu nie! Jarosław Molenda prowadzi nas przez historię artykułów spożywczych, bez których nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić dzisiejszej kuchni - od mąki począwszy na wanilii kończąc. Razem z nim zajrzymy do paryskiej cukierni, marokańskiej herbaciarni, meksykańskiego targu czy neapolitańskiej lodziarni. A wszystko to jest zaprezentowane prosto, w formie luźnej gawędy, przesyconej swoistym klimatem i interesującymi ciekawostkami. Głodni wiedzy? Czeka na was tłuściutka bibliografia i morze przypisów, tak mile widzianych w książkach popularnonaukowych. Uwaga! Książki nie zaleca się czytać na pusty żołądek i na diecie! Lektura skutkuje natychmiastową ochotą na spróbowanie opisywanych specjałów ;)

Nauka zaprezentowana w smaczny sposób? Czemu nie! Jarosław Molenda prowadzi nas przez historię artykułów spożywczych, bez których nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić dzisiejszej kuchni - od mąki począwszy na wanilii kończąc. Razem z nim zajrzymy do paryskiej cukierni, marokańskiej herbaciarni, meksykańskiego targu czy neapolitańskiej lodziarni. A wszystko to jest...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    51
  • Przeczytane
    25
  • Posiadam
    12
  • Historia
    4
  • Teraz czytam
    3
  • 2022
    3
  • Przyroda
    2
  • 2017
    2
  • Książki 2022
    1
  • Posiadam - kuchenne
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych


Podobne książki

Przeczytaj także

Ciekawostki historyczne