Przewodnik odkwaszania organizmu

Wydawnictwo: Vital
7,33 (3 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
0
7
1
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788364278624
liczba stron
240
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodał
youstyna

Prawidłowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umysłu i ciała, a spożywanie produktów, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową może stanowić przyczynę wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Dlatego jedno z najbardziej ekscytujących odkryć żywieniowych dotyczy wpływu jaki rożne pokarmy wywierają na pH organizmu. Niektóre...

Prawidłowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umysłu i ciała, a spożywanie produktów, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową może stanowić przyczynę wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Dlatego jedno z najbardziej ekscytujących odkryć żywieniowych dotyczy wpływu jaki rożne pokarmy wywierają na pH organizmu. Niektóre zakwaszają go, podczas gdy inne działają jak czynniki alkaliczne, które neutralizują szkodliwe kwasy.

Książka odnosi się nie tylko do pojedynczych produktów spożywczych, takich jak warzywa czy owoce, ale zawiera także popularne kombinacje potraw, a nawet często spotykane dania typu fast food. W każdym z tych przypadków dowiesz się, czy dany pokarm jest zakwaszający czy alkalizujący i będziesz mógł sprawdzić w jakim stopniu oddziałuje on na organizm. Ramki z dodatkowymi informacjami wplecione w tekst, dzięki zawartym w nich wskazówkom, pozwolą Ci dokonywać jeszcze lepszych wyborów żywieniowych.

Autorzy prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia własnego organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, a ich zastosowanie gwarantuje pozbycie się wielu dolegliwości. Podręcznik również obala mity na temat równowagi pH, a także udziela cennych wskazówek dotyczących suplementacji. Wszystkie zaprezentowane w książce dane powstały w oparciu o badania przeprowadzone specjalnie, by wykazać wpływ poszczególnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową ciała.

Zakwaszenie – ukryta przyczyna większości chorób.

 

źródło opisu: http://www.empik.com/przewodnik-odkwaszania-organi...(?)

źródło okładki: http://www.empik.com/przewodnik-odkwaszania-organi...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 133
Rafał Cubała | 2018-03-29
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

Jedna z ważniejszych książek na temat wpływu PH na nasze zdrowie. Oparta na badaniach, posiadająca wiarygodne tabele żywności kwasów i zasad.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd