Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść

Okładka książki Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść
Jakub MilszewskiKamil Sadkowski Wydawnictwo: Smak Słowa kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Smak Słowa
Data wydania:
2016-06-22
Data 1. wyd. pol.:
2016-06-22
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788364846632
Średnia ocen

                5,8 5,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
5,8 / 10
275 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
987
785

Na półkach: ,

Świetnie napisana, ze swadą, poczuciem humoru i bez zadęcia. Nie jestem językową weganką, rzucanie mięsem mi przeszkadza (tekst boski, kupiłam i cytuję nagminnie!). Nie rażą mnie historie o zemstach kucharzy i kelnerów na upierdliwych klientach, choć rzeczywiście niektóre sprawiają wrażenie nieco przedramatyzowanych.
Jako klient "gastrobandy" nie mam do czynienia bezpośrednio z kucharzami a tylko z kelnerami. I odczułam wielokrotnie prawdziwość tego co tu autor (autorzy) opisują. Prawdziwy Kelner jest na wagę złota. Taki, który widząc, że zamawia się rosół dla czterolatki, sam zapyta (z uśmiechem i bez złośliwości) czy ma być "bez marchewki i zielonego" albo Kelnerka, która obsługując sama grupę 13 osób, niemiłosiernie kręcących i mieszających w zamówieniu NIC nie pomyliła, nic nie zapisując, jedynie z każdym z gości rozmawiając!
A jednak w większości obsługują nas sezonowi studenci i wygląda to tak, że przynosi dziewczyna dwa talerze i oznajmia "rybka dla państwa", na pytanie która, bo 5 osób zamówiło rybki tylko każdy co innego z paniką w oczach "a państwo nie rozpoznają?, bo ja się nie znam".

Polecam wszystkim! Można się pośmiać, zobaczyć trochę "kuchni od kuchni" i przemyśleć kwestię utopienia kasy w otwieraniu własnej knajpy "bo znajomi mówią, że dobrze gotuję".

Świetnie napisana, ze swadą, poczuciem humoru i bez zadęcia. Nie jestem językową weganką, rzucanie mięsem mi przeszkadza (tekst boski, kupiłam i cytuję nagminnie!). Nie rażą mnie historie o zemstach kucharzy i kelnerów na upierdliwych klientach, choć rzeczywiście niektóre sprawiają wrażenie nieco przedramatyzowanych.
Jako klient "gastrobandy" nie mam do czynienia...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    344
  • Chcę przeczytać
    175
  • Posiadam
    82
  • Teraz czytam
    10
  • 2018
    8
  • Ulubione
    6
  • 2016
    6
  • 2016
    6
  • Kindle
    5
  • 2016
    4

Cytaty

Więcej
Jakub Milszewski Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść Zobacz więcej
Jakub Milszewski Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść Zobacz więcej
Jakub Milszewski Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także