Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Domowe gotowanie. Techniki i narzędzia

Tłumaczenie: Maria Jędrzejczyk
Wydawnictwo: Buchmann Sp. z o.o.
7 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Tools & Techniques
data wydania
ISBN
9788376703312
liczba stron
368
język
polski
dodał
kebby

Mapa drogowa kucharskich działań! Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku. Ponadto czytelnik znajdzie w książce: - listę podstawowych przyborów, - elementarz stylów krojenia, - trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty,...

Mapa drogowa kucharskich działań!
Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku.
Ponadto czytelnik znajdzie w książce:
- listę podstawowych przyborów,
- elementarz stylów krojenia,
- trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty, obieranie kurczaka z kości i skóry, przygotowywanie domowego makaronu,
- indeksy narzędzi i technik kucharskich,
- tabele przeliczników miar oraz temperatury przygotowania mięsa.

 

źródło opisu: http://www.grupawydawniczafoksal.pl/ksiazki/domowe...(?)

źródło okładki: http://www.grupawydawniczafoksal.pl/ksiazki/domowe...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 185
kebby | 2016-04-01
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kuchnia

Podstawy kuchennej magii. Znajdziemy tu niemal wszystko. Od doboru sprzętów kuchennych po wyrafinowane techniki przyrządzania dań. Po drodze mamy opisy może i prozaiczne, jak krojenie boczku w kostkę czy wypestkowanie pomidora (ach ci Amerykanie!) ale przecież nie każdy musi znać takie oczywiste oczywistości. Książka jest adresowana przede wszystkim dla osób dopiero co przsekraczających próg kuchni, ale i średniozaawansowani znajdą tu coś dla siebie, np. uporządkowanie i uzupełnienie posiadanej już wiedzy.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Przez stany POPświadomości

Przez stany (pop)świadomości to lektura nie tylko dla fanów popkulturalnych smaczków, ale na pewno to właśnie takim osobom sprawi największą radość z...

zgłoś błąd zgłoś błąd