The Food of Morocco

Wydawnictwo: Bloomsbury Publishing
9 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9781408827468
liczba stron
528
język
angielski
dodał
kebby

Paula Wolfert's name is synonymous with revealing the richres of authentic Mediterranean cooking, especially the cuisine of Morocco. In The Food of Morocco, she brings to bear more than forty years of experience of, love of, and original research on the traditional food of that country. The result is the definitive book on Moroccan cuisine, from tender Berber skillet bread to spiced hariria...

Paula Wolfert's name is synonymous with revealing the richres of authentic Mediterranean cooking, especially the cuisine of Morocco. In The Food of Morocco, she brings to bear more than forty years of experience of, love of, and original research on the traditional food of that country. The result is the definitive book on Moroccan cuisine, from tender Berber skillet bread to spiced hariria (the classic soup made with lentils and chickpeas), from chicken with tangy preserved lemon and olives to steamed sweet and savoury breast of lamb stuffed with couscous and dates. The recipes are clear and inviting, and infused with the author's unparalleled knowledge of this delicious food. Essays illuminate the essential elements of Moroccan flavour and emphasise the accessibility of once hard-to-find ingredients such as saffron, argan oil and Moroccan cumin seed.

 

źródło opisu: http://www.bloomsbury.com/uk/the-food-of-morocco-9781408827468/

źródło okładki: http://www.bloomsbury.com/uk/the-food-of-morocco-9781408827468/

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 185
kebby | 2016-06-04
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kuchnia

Sztandarowa pozycja jeśli chodzi o kuchnię marokańską. Znajdziemy tutaj nie tylko przepisy na sztandarowe dania tej kuchni ale i opisy najpopularniejszych składników oraz technik przygotowywania dań, mieszanek przypraw oraz wyszczególnienie potraw z różnych regionów Maroka. Pomiędzy tym wszystkim autorka wplotła krótkie anegdoty i historie. Książka jest pięknie wydana, ponad 500 kremowych stron zdobią znakomite fotografie, którymi wbrew panującej modzie w tej dziedzinie literatury nie jest to dzieło przeładowane. Jedynym minusem są nieliczne potrawy które autorka nieco 'uzachodniła'. Aż wstyd że do tej pory "The Food of Morocco" nie została wydana po polsku.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Na półkach
pokaż wszystkie
zgłoś błąd zgłoś błąd