Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Tłumaczenie: Joanna Guze
Wydawnictwo: Państwowy Instytut Wydawniczy
7,26 (31 ocen i 6 opinii) Zobacz oceny
10
4
9
4
8
5
7
10
6
4
5
2
4
1
3
0
2
0
1
1
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Physiologie du gout ou méditations de gastronomie transcendante
data wydania
liczba stron
264
język
polski
dodał
kebby

Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

 

źródło opisu: http://www.empik.com/fizjologia-smaku-albo-medytac...(?)

źródło okładki: http://www.kwadryga.com/product_info.php/brillat-s...»

Brak materiałów.
książek: 109
Joe | 2013-08-22
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2005 rok

Opinia zaznaczona jako spoiler. Pokaż ją.

Mam mieszane uczucia.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Więzień nieba

Świetna historia! Wydawało mi się, że zdecydowanie wolę historię Daniela i z tym bohaterem można się utożsamiać dużo bardziej, niż z Davidem Martinem,...

zgłoś błąd zgłoś błąd