Kompoty, marynaty, dżemy
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Watra
- Data wydania:
- 1980-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 1980-01-01
- Liczba stron:
- 158
- Czas czytania
- 2 godz. 38 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8322500335
- Tagi:
- kompot marynata przetwory dżem wino
Mała, skondensowana forma książki może na początku odrzucać, ale po przejrzeniu spisu treści widzimy mnogość przepisów na wszelkiego rodzaju soki, kompoty, pasteryzowane warzywa, marynaty, sałatki, powidła, syropy owocowe, konfitury, dżemy, marmolady, galaretki, a nawet sorbety. Osobną perełką tej książeczki jest rozdział o napojach fermentowanych, takich jak: wina, napoje musujące, wzmacniane alkoholem i nalewki.
Oprócz samych przepisów, które są porażająco proste i skierowane raczej na rodzime warunki, pozycja zawiera również podstawowe porady i zasady w tematach
technicznych, czyli - pozyskiwanie surowców i sposoby ich przygotowania, potrzebne narzędzia, sposoby uszczelniania i przechowywania przetworów, porady na temat kiszenia, solenia, zagęszczania, czy suszenia.
Całość okraszona skorowidzem przepisów i czytelnym spisem treści.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 7
- 6
- 4
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Trafiłem na pozycję zupełnym przypadkiem, przeszukując książki przeznaczone do utylizacji w miejscowej bibliotece.
Nabywszy za symbolicznego "złocisza" wiedziałem, że żonina biblioteczka kulinarna zyska wartościową i ciekawą pozycję.
Mała, skondensowana forma książki może na początku odrzucać, ale po przejrzeniu spisu treści widzimy mnogość przepisów na wszelkiego rodzaju soki, kompoty, pasteryzowane warzywa, marynaty, sałatki, powidła, syropy owocowe, konfitury, dżemy, marmolady, galaretki, a nawet sorbety. Osobną perełką tej książeczki jest rozdział o napojach fermentowanych, takich jak: wina, napoje musujące, wzmacniane alkoholem i nalewki.
Oprócz samych przepisów, które są porażająco proste i skierowane raczej na rodzime warunki, pozycja zawiera również podstawowe porady i zasady w tematach
technicznych, czyli - pozyskiwanie surowców i sposoby ich przygotowania, potrzebne narzędzia, sposoby uszczelniania i przechowywania przetworów, porady na temat kiszenia, solenia, zagęszczania, czy suszenia.
Całość okraszona skorowidzem przepisów i czytelnym spisem treści.
Książeczka szatą graficzną i sposobem wydania przypomina "Domowy wyrób win" Jana Cieślaka (to samo wydawnictwo):
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/73883/domowy-wyrob-win
lub kultową już "Kuchnię Polską" Stanisława Bergera:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/215719/kuchnia-polska
Jeżeli ktoś zna, ma te książki to i omawiane "Kompoty Dżemy Marynaty" Zdzisławy Skrodzkiej nie będą w tym towarzystwie czuły się gorsze.
Trafiłem na pozycję zupełnym przypadkiem, przeszukując książki przeznaczone do utylizacji w miejscowej bibliotece.
więcej Pokaż mimo toNabywszy za symbolicznego "złocisza" wiedziałem, że żonina biblioteczka kulinarna zyska wartościową i ciekawą pozycję.
Mała, skondensowana forma książki może na początku odrzucać, ale po przejrzeniu spisu treści widzimy mnogość przepisów na wszelkiego rodzaju...