Szczęśliwe garnki. Kulinarna książka z przepisami na zimę

Wydawnictwo: Edipresse
7,17 (6 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
1
9
1
8
1
7
1
6
0
5
1
4
1
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788379450602
liczba stron
88
język
polski
dodał
Matacz

Nowa autorska seria książek kulinarnych Beaty Pawlikowskiej, która proponuje szybkie, zdrowe i pyszne dania z prostych, naturalnych składników. Oto 34 moje ulubione przepisy na zimę. Czerwona kasza quinoa z kalafiorem, ziemniaki z czerwoną fasolą, zupa z brukselki, wzmacniająca kasza jaglana, zimowy barszcz, żółta soczewica z pietruszką i wiele innych. Smacznego! Książka została wzbogacona o...

Nowa autorska seria książek kulinarnych Beaty Pawlikowskiej, która proponuje szybkie, zdrowe i pyszne dania z prostych, naturalnych składników.
Oto 34 moje ulubione przepisy na zimę.
Czerwona kasza quinoa z kalafiorem, ziemniaki z czerwoną fasolą, zupa z brukselki, wzmacniająca kasza jaglana, zimowy barszcz, żółta soczewica z pietruszką i wiele innych.
Smacznego!
Książka została wzbogacona o innowacyjne rozwiązanie na rynku wydawniczym - aplikację TAP2C. Dzięki niej Czytelnicy mogą skorzystać z dodatkowych treści multimedialnych.

 

źródło opisu: http://edipresse.pl/

źródło okładki: http://edipresse.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (2)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 74
Magda | 2017-03-07
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 07 marca 2017

Moje garnki są teraz naprawdę szczęśliwe!
Do tego w środku nich jest kolorowo i zdrowo!
U W I E L B I A M ! ♥

książek: 148
Nell | 2016-04-24
Na półkach: Przeczytane

Zainteresowałam się serią „Szczęśliwe garnki” licząc na to, że proponowane w niej przepisy będą bardziej dostosowane do pór roku. W końcu chodzi o zdrowie, a najzdrowsze jest to, co sezonowe i lokalne, prawda? Sama Pawlikowska to powtarza. Tak więc byłam ciekawa, czego używa np. w żywiole drzewa, bo w książce „Moje zdrowe przepisy” były to pomidory i natka pietruszki, które przecież w naszym klimacie nie rosną w naturalnych warunkach zimą. No i nic z tego – tutaj też są pomidory (ewentualnie zamienione na koktajlowe) i pietrucha. Jedynie w dwóch przepisach mamy plastry pomarańczy.

„Sezonowość” przepisów opiera się właściwie na tym, że często używana jest brukselka. Generalnie nie ma tu zaskoczeń w stosunku do poprzedniej książki kulinarnej: podstawowe warzywa i przyprawy, kasze, fasola, soczewica, pestki/nasiona. Natomiast z nowości zauważyłam, ze autorka „odkryła” paprykę oraz zamieniła kulki pieprzu na pieprz mielony (czyżby jej też znudziło się wyławianie tych kulek z gotowej...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd