Kuchnia domowa bez pszenicy i nabiału. 100 przepisów

Wydawnictwo: RM
10 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
1
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
ISBN
9788377734285
kategoria
literatura piękna
język
polski
dodał
LubimyCzytać

100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na produkty pszenne i mleczne. Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej...


100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na
produkty pszenne i mleczne.





Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie
posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny
i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla
jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie
smakowało całej rodzinie!





Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. Z tą
książką kucharską szybko nabierzesz pewności siebie w kuchni.





W tym poradniku znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na
najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata, dobre na śniadanie, obiad
i kolację, na przekąskę w ciągu dnia i na deser. Masz do wyboru zupy,
sosy, lasagne, zapiekanki rybne, makaronowe i wiejskie, burgery,
babeczki, sernik, szarlotka, a także quiche, pitty i puddingi. Nie
zabrakło tu również przepisów na specjalne okazje – na przyjęcia,
urodziny i Boże Narodzenie.





Ta książka to potwierdzenie, że nietolerancje pokarmowe nie muszą
oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni!





Antoinette Savill jest autorką bestsellera Gluten, Wheat and Dairy Free
Cookbook: Over 200 Allergy-free Recipes from Sensitive Gourmet.

 

źródło opisu: Matras

źródło okładki: Matras

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 157
sowka | 2018-08-30
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam
Przeczytana: lipiec 2018

Nietolerancje pokarmowe dotykają ludzkość coraz częściej niosąc ze sobą strach przed zmianą diety, koniecznością rezygnacji z ulubionych dań i przekąsek, czy też przerażają wizją spędzenia wielu godzin w kuchni, aby przygotować posiłek, który będzie odpowiedni i zdrowy. Czy jednak strach i stres spowodowany nową sytuacją jest konieczny? Książka, którą dziś przedstawiam, z całą pewnością udowadnia, że prosta, pyszna i jednocześnie różnorodna kuchnia bez glutenu, pszenicy i nabiału jest możliwa do wdrożenia w każdym domu.

Kto z nas nie lubi pachnących, smakowitych posiłków jedzonych w gronie najbliższych? Kolorowa, przyciągająca wzrok potrawa potrafi umilić każdy dzień i dodać energii do działania. Życie bywa jednak przewrotne i gdy słyszymy diagnozę: nietolerancja pokarmowa – stajemy w obliczu zmian, które dotkną nie tylko nas, ale także naszych domowników. Autorka książki w przystępny sposób wychodzi naprzeciw oczekiwaniom czytelników, przedstawiając sto przepisów spełniających...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd