Ryby morskie. Przystawki oraz dania główne

Wydawnictwo: Rea
0 (0 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
ISBN
9788375442816
język
polski
dodał
LubimyCzytać

Ryby to bezcenny dar natury, występujący na świecie w dwudziestu tysiącach gatunków. Już nasi przodkowie odkryli, że mięso ryb morskich nie tylko świetnie zaspokaja głód, ale posiada również wysokie wartości odżywcze i smakowe. W hodowli ryb przodowały początkowo liczne klasztory w Europie środkowej. Dziś ryby morskie, jak też słodkowodne, hoduje się na skalę przemysłową na całym świecie....

Ryby to bezcenny dar natury, występujący na świecie w dwudziestu tysiącach gatunków. Już nasi przodkowie odkryli, że mięso ryb morskich nie tylko świetnie zaspokaja głód, ale posiada również wysokie wartości odżywcze i smakowe. W hodowli ryb przodowały początkowo liczne klasztory w Europie środkowej. Dziś ryby morskie, jak też słodkowodne, hoduje się na skalę przemysłową na całym świecie. Przepisy na rybę, dania główne z ryb oraz przystawki rybne są tematem zarówno małych poradników jak i wielkich encyklopedii kulinarnych.Panuje opinia, że w Polsce jada się zbyt mało ryb i podawane są one niezmiennie w ten sam sposób. Proponujemy więc Państwu rozmaite przepisy na ryby, łatwe i szybkie do przygotowania, ale dające szansę rozkoszowania się wykwintnym smakiem potraw ze śledzi, dorszy i łososi. Podajemy także interesujące i oryginalne przepisy na sosy do ryb, które podkreślą charakterystyczny smak ryb smażonych, gotowanych lub pieczonych i dodadzą im ostrości lub łagodności - w zależności od naszych upodobań.W książce Ryby morskie. Przystawki oraz dania główne znajdziesz wiele ciekawych przepisów na potrawy ze śledzi, np.: śledzie marynowane, śledzie w śmietanie, sałatki śledziowe, śledzie z rusztu, śledzie smażone i duszone, zapiekanka ze śledzi i ziemniaków, czy kotlety śledziowe. Zwolennicy potraw z łososia znajdą tu przepisy na łososia po norwesku, w kruchym cieście, w jarzynach, pastę z łososia, łososia z sosem krewetkowym, pieczonego w boczku, duszonego w winie i na luksusową sałatkę z wędzonego łososia.Na amatorów dorsza czekają natomiast przepisy na zupę rybną, dorsza po kaszubsku, rosyjsku i chińsku, dorsza smażonego, pieczonego, zapiekanego, duszonego oraz przepisy na krokiety, zapiekankę i budyń z dorsza, a nawet na dorsza w pomarańczach.

 

źródło opisu: Matras

źródło okładki: Matras

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (0)
 Pokaż tylko oceny z treścią
Brak opinii. Napisz pierwszą opinię!
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd