7 (9 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
2
8
2
7
0
6
4
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788320048612
liczba stron
448
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodał
LubimyCzytać

Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób.Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady...

Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób.Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki.Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.

 

źródło opisu: Matras

źródło okładki: Matras

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (2)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 304
Klaudia | 2016-09-24
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, 2016
Przeczytana: 24 września 2016

Znalazłam w niej wszystko, czego szukałam. Dokładne informacje na temat diet, składników pokarmowych, organizmu człowieka. Na pewno jest jeszcze wiele rzeczy, których brakuje, ale grubsza książka byłaby mniej wygodna do czytania.
Polecam.

książek: 124
paula_cw | 2016-06-01
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: maj 2016

Trochę nudna. Jednocześnie oczekiwałam więcej dokładnych i praktycznych informacji od takie pozycji

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
  • Dietetyka
    Dietetyka
    Dariusz Włodarek
  • Dietoterapia 1
    Dietoterapia 1
    Dariusz Włodarek, Ewa Lange, Lucyna Kozłowska, Danuta Gajewska, Sa'eed Bawa, J...
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd