Wegetariańska szkoła gotowania krok po kroku

Wydawnictwo: Jedność
5,83 (6 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
2
6
2
5
1
4
1
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
ISBN
9788379712564
język
polski
dodał
LubimyCzytać

Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów. Rzecz niezwykle oryginalna, wszystkie składniki i etapy...


Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni
wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda
sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych
informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z
produktów.


Rzecz niezwykle oryginalna, wszystkie składniki i etapy przygotowywania
potraw są sfotografowane z góry: w ten sposób łatwo można zorientować
się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań, bez zagłębiania się
w treść przepisu. To wspaniała, bogato ilustrowana (ponad 500 zdjęć)
książka kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian, ale także dla
wszystkich tych, którzy pragną odkryć nowy i zaskakujący urok smacznej i
przede wszystkim zdrowej kuchni.

 

źródło opisu: Matras

źródło okładki: Matras

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (2)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 177
Aneta | 2016-08-11
Na półkach: Przeczytane

http://ksiazkiweterze.pl/k2/w1/2015/09/30/lena-tritto-wegetarianska-szkola-gotowania-jednosc/

książek: 1858

Książki kucharskie to moje uzależnienie! I wbrew temu co widać w tytule czy też na tej okładce, wcale nie jestem wegetarianką ;) Jednak dania wegetariańskie może zjeść każdy prawda? Więc brak mięsa wcale mi w tym przypadku nie przeszkadza. W kuchni także trzeba poeksperymentować ;)

Bardzo lubię warzywa i z chęcią zerkam na różne przepisy z pomysłami na ich wykorzystanie, urozmaicenie dań itp. Tutaj (jak łatwo się domyślić) warzyw jest naprawdę sporo, przepisy z tej książki są różnorodne i powiem Wam, że z wieloma produktami w nich wykorzystanymi jeszcze nigdy nie miałam okazji się spotkać, nie smakowałam ich, o części nawet nie słyszałam. I teraz niektórych z tych dań jestem jeszcze bardziej ciekawa ;)

Książka ta podzielona jest na cztery rozdziały: "Zboża", "Warzywa strączkowe", "Tofu, seitan i tempeh", "Nasiona oleiste". Każdy z powyższych zawiera po kilka/kilkanaście przepisów. Łącznie jest ich tutaj 55. Na początku każdego z rozdziałów znajdziemy obszerny opis danych...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd