Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta.

Wydawnictwo: Znak
7,08 (36 ocen i 18 opinii) Zobacz oceny
10
5
9
5
8
7
7
8
6
4
5
4
4
0
3
0
2
1
1
2
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788324040612
liczba stron
96
język
polski
dodał
Paulina

Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się...

Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami.
Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni.
Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę?
Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy

 

źródło opisu: www.znak.com.pl

źródło okładki: www.znak.com.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 123
Magdalena Żerek | 2016-01-02
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 02 stycznia 2016

Zdrowie na święta i na cały rok!

Kiedy pisałam o Zamień chemię na jedzenie, wspominałam też o własnych przygodach związanych z niezdrowymi produktami, powodującymi wysypki i nawet – pokrzywkę. Dziś już wszystko wygląda inaczej. Unikamy bogatych w chemiczne składniki etykiet, znajdujących się na opakowaniach. Jak przekonuje Julita Bator, chemia w jedzeniu nie jest fikcją. Jeśli więc zależy ci na zdrowym odżywianiu, sięgnij po Święta bez chemii, by każde spotkanie rodzinne nie kończyło się kłopotliwymi dolegliwościami trawiennymi.

Uroczystości rodzinne kojarzą się nam z obżarstwem. Ileż razy w ciągu tegorocznego Bożego Narodzenia usłyszycie od babci, cioci lub mamy: Zjedz jeszcze trochę. Może kawałeczek ciasta? Tego jeszcze nie próbowałeś? Trudno walczyć z takimi nawykami, podobnie jak z ociekającymi tłuszczem potrawami gotowanymi przez lata przez najbliższych. Widzę tylko jedno rozwiązanie. Musisz zrobić kilka dań z książki Święta bez chemii i zabrać je ze sobą lub zaprosić wszystkich na Wigilię do swojego domu. W ten sposób pokażesz innym, jak można gotować smacznie, zdrowo i lekko.

(...)

Magdalena Żerek, www.czytamto.pl

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Inwazja

Poziom ignorancji (miało być orientacji) autora w geopolityce jest porażający. Jego pseudo-polityczne intrygi są na poziomie słabego kabaretu. Posta...

zgłoś błąd zgłoś błąd