Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta.

Wydawnictwo: Znak
7,06 (35 ocen i 18 opinii) Zobacz oceny
10
5
9
5
8
6
7
8
6
4
5
4
4
0
3
0
2
1
1
2
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788324040612
liczba stron
96
język
polski
dodał
Paulina

Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się...

Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami.
Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni.
Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę?
Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy

 

źródło opisu: www.znak.com.pl

źródło okładki: www.znak.com.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 20
Berenika | 2015-11-21
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 15 listopada 2015

Pierwsza książka Joanny Bator: ,,Zamień chemię na jedzenie” była dla mnie prawdziwym przełomem w żywieniu. Do tamtej pory nigdy nie przywiązywałam wagi do etykiet itd. I tak jak u autorki – moje dzieci wciąż chorowały. Postanowiłam wtedy na próbę zastosować zasady Pani Julity i okazało się, że to działa! Od tamtej pory jestem fanką nie tylko Bator, ale też jej książek, bo każda jest skarbnicą wiedzy na nigdy niewyczerpany temat żywienia. ,,Święta bez chemii” nie tylko zaskoczyła mnie formą – jest pięknie wydana, ale też pokazała jak w prosty sposób można zamienić ciężkie święta z pełnymi, niezdrowymi brzuchami, na lekkie, smaczne i nadal wigilijne potrawy i nadal mieć lekko w brzuchu. Na razie wypróbowałam tylko kilka przepisów, ale na pewno na święta popróbuję z innymi. Serdecznie polecam nie tylko tę, ale też inne książki autorki!

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Miasto Archipelag. Polska mniejszych miast

wielka literatura to nie jest, ale też nie udaje że nią jest. czyta się szybko, przyjemnie, można się dużo dowiedzieć ciekawych rzeczy, ale wciąż nie...

zgłoś błąd zgłoś błąd