Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zgłosuj na książki roku 2017

Obfitość. Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolimy"

Wydawnictwo: Filo
8 (23 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
2
9
8
8
5
7
5
6
2
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Plenty
data wydania
ISBN
9788362903160
liczba stron
288
język
polski
dodał
Hydrogen

Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”! Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolima. Książka kucharska" nie tylko dla jaroszy! "Obfitość" Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na...

Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”!

Wegetariańska kuchnia autora "Jerozolima. Książka kucharska" nie tylko dla jaroszy!

"Obfitość" Yotama Ottolenghiego to kolekcja 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki, które zadowolą czytelników poszukujących nowego, odkrywczego spojrzenia na warzywa. Autor czerpie natchnienie ze swoich śródziemnomorskich korzeni i zamiłowania do doskonałych składników. W kolejnych rozdziałach prezentuje zalety zieleniny, bakłażanów, roślin kapustowatych i cebulowych, ryżu oraz innych ziaren, makaronów, roślin strączkowych, cukinii, owoców, grzybów i pomidorów – we wszelkich odmianach, kolorach i konsystencjach. Sam nie jest wegetarianinem, ale ma odkrywcze podejście do dań warzywnych i wykorzystuje ciekawe połączenia intensywnych smaków i aromatów.

Oryginalne przepisy i charakterystyczne komentarze autora oraz towarzyszące im żywe, apetyczne zdjęcia tworzą zbiór niezastąpiony w kuchni jarskiej, niezbędny także osobom niestroniącym od mięsa.

 

źródło opisu: http://filo.com.pl/ksiazka/31/

źródło okładki: http://filo.com.pl/ksiazka/31/

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (137)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 108
Abyss | 2016-01-03
Na półkach: Przeczytane, Kulinarne
Przeczytana: 03 stycznia 2016

Jedna z najlepszych książek z wegetariańskimi przepisami jaką miałam do tej pory okazje przeczytać. Mimo, że autor nie jest wegetarianinem to można zdecydowanie powiedzić, iż kocha warzywa. Przepisy są dość łatwe, myśle że zakup przypraw w nich użytych również nie powinien sprawiać trudności. Całości dopełniają świetne zdjęcia.
Nie pozostaje tylko nic innego jak przygotowanie tych dań.
Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lubią warzywa oraz niezwykłe połaczenia smaków.

książek: 107
Paatim | 2018-02-11
Na półkach: Posiadam, Ulubione, Przeczytane
książek: 79
Marta | 2017-03-24
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 888
Amalia | 2017-02-15
Przeczytana: 15 lutego 2017
książek: 83
Dominika | 2017-02-07
Na półkach: Przeczytane
książek: 639
Liwia17 | 2016-12-05
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 221
szczesliwa_7 | 2016-11-15
książek: 546
spring | 2016-11-04
Przeczytana: 2016 rok
książek: 93
BogdanP | 2016-09-07
Na półkach: Przeczytane
książek: 4136
Kaklucha | 2016-07-21
Przeczytana: 21 lipca 2016
zobacz kolejne z 127 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd