Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie

Wydawnictwo: Full Meal
8,19 (21 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
2
9
3
8
13
7
3
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
O chlebie. 45 przepisów na wypieki drożdżowe i na zakwasie
data wydania
ISBN
9788393978229
liczba stron
160
słowa kluczowe
chleb, kulinaria, white plate
język
polski
dodała
Kasiszon

Książka zawiera 45 przepisów na chleby, bułeczki i inne wypieki. A także porady autorstwa Elizy Mórawskiej (autorki bloga www.whiteplate.com). Zdjęcia wykonał Krzysztof Kozanowski, którego kulinarne fotografie znane są czytelnikom magazynu USTA. W książce znajdują się też porady techniczne, jak piec, jak przygotować zakwas, jak uniknąć najczęstszych błędów. Przepisy i porady są przeplatane...

Książka zawiera 45 przepisów na chleby, bułeczki i inne wypieki. A także porady autorstwa Elizy Mórawskiej (autorki bloga www.whiteplate.com). Zdjęcia wykonał Krzysztof Kozanowski, którego kulinarne fotografie znane są czytelnikom magazynu USTA. W książce znajdują się też porady techniczne, jak piec, jak przygotować zakwas, jak uniknąć najczęstszych błędów. Przepisy i porady są przeplatane historiami z życia autorki.

 

źródło opisu: http://sklep.ustamagazyn.pl/

źródło okładki: http://sklep.ustamagazyn.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 324
Patrycja k | 2017-04-26
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 26 kwietnia 2017

Jeśli ktoś chce zacząć piec chleb i nie wie jak się ma do tego zabrać, to polecam tę książkę. Muszę jednak ostrzec, że autorka nie wyjaśniła wielu kwestii związanych z produkcją własnego zakwasu. Owszem z książką zaczynałam go tworzyć i z laboratoryjną dokładnością dokaramiać. Niestety zabrakło mi wielu informacji w książce co do dalszego postępowania z zakwasem, żeby go nie zabić, żeby był aktywny itp. Książka zachęca do pieczenia samodzielnego, ale to nie jest taka prosta sprawa nawet jeśli autorka uważa inaczej. Przepisy fajne, próbuję po kolei z różnym skutkiem.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Pracownia dobrych myśli

Jedna z tych szybkich, lekkich i przyjemnych książek, które pochłania się w jeden dzień i jest to dzień wypełniony ciepłem i pozytywnymi emocjami. Hi...

zgłoś błąd zgłoś błąd