Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści

Okładka książki Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści Aleksander Baron, Julian Karewicz, Grzegorz Kwapniewski, Paweł Suwała, Dariusz Wolszczak
Okładka książki Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści
Aleksander BaronJulian Karewicz Wydawnictwo: Dwie Siostry kulinaria, przepisy kulinarne
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Dwie Siostry
Data wydania:
2015-10-15
Data 1. wyd. pol.:
2015-10-15
Język:
polski
ISBN:
9788363696757
Średnia ocen

7,3 7,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,3 / 10
14 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
38
8

Na półkach:

Moja nowa Biblia kulinarna . Dzieki tej ksiazce , smacznie jem . ksiazka jest tak napisana ze nawet laik kulinarny wyczaruje mega smaczne jedzonko , moze nie na wszystko sobie pozwole , bo produkty nie sa tanie i nie latwo dostepne , ale raz w tygodniu jem smacznie i zdrowo .
KOCHAM I POLECAM !

Moja nowa Biblia kulinarna . Dzieki tej ksiazce , smacznie jem . ksiazka jest tak napisana ze nawet laik kulinarny wyczaruje mega smaczne jedzonko , moze nie na wszystko sobie pozwole , bo produkty nie sa tanie i nie latwo dostepne , ale raz w tygodniu jem smacznie i zdrowo .
KOCHAM I POLECAM !

Pokaż mimo to

avatar
303
152

Na półkach: ,

Powrót do korzeni - do kuchni od kuchni, do porcjowania mięsa, gotowania wywaru przez pięć godzin, do kości i szpiku, filetowania, marynowania. Ta książka to przy okazji rozmów z wybitnymi szefami kuchni w ich restauracjach przypomnienie, że zanim naszym oczom ukaże się cudowny posiłek, jest zapach gotowanego mięsa, filetowanie ryby, pot, mokre albo tłuste ręce. Wszystkie te niezbyt piękne rzeczy w tej książce są piękne, zdjęcia są surowe, ale piękne, przepisy są piękne i rozmowy z szefami też są piękne. Mówią o jakości surowca, o swoich dostawcach, a ci z kolei o pasji i dlaczego warto dbać o jakość - i to też jest piękne, bo przy okazji opowiadają o swoim życiu i filozofii gotowania, o smaku umami i komponowaniu posiłku, o modyfikacjach i co im smakuje, i jak sobie to ugotować. Bardzo fajne opowieści, przepisy jak dla mnie w większości zbyt pracochłonne. Ale kilka wypróbowałam.

Powrót do korzeni - do kuchni od kuchni, do porcjowania mięsa, gotowania wywaru przez pięć godzin, do kości i szpiku, filetowania, marynowania. Ta książka to przy okazji rozmów z wybitnymi szefami kuchni w ich restauracjach przypomnienie, że zanim naszym oczom ukaże się cudowny posiłek, jest zapach gotowanego mięsa, filetowanie ryby, pot, mokre albo tłuste ręce. Wszystkie...

więcej Pokaż mimo to

avatar
88
33

Na półkach: , ,

Jedna z lepszych rodzimych książek kulinarnych. Jak w tytule spodziewamy się i opowieści i przepisów. I nie zawodzimy się. Historie osobiste przeplatają się z solidnymi przepisami ludzi którzy znają się na gruncie zawodowym i osobistym. Bez zadęcia, bez mód żywieniowych, za to szczerze, treściwie i w przyjemnej dla oka oprawie.

Jedna z lepszych rodzimych książek kulinarnych. Jak w tytule spodziewamy się i opowieści i przepisów. I nie zawodzimy się. Historie osobiste przeplatają się z solidnymi przepisami ludzi którzy znają się na gruncie zawodowym i osobistym. Bez zadęcia, bez mód żywieniowych, za to szczerze, treściwie i w przyjemnej dla oka oprawie.

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    79
  • Przeczytane
    22
  • Posiadam
    9
  • Chcę w prezencie
    4
  • Kuchnia
    2
  • Kulinaria / Zdrowie
    1
  • Literatura kulinarna
    1
  • Kulinaria/historie, obyczaje okołokuchenne
    1
  • 2016
    1
  • HAL
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści


Podobne książki

Przeczytaj także