Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Wydawnictwo: Buchmann
7 (12 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
3
7
5
6
1
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788328025974
liczba stron
304
język
polski
dodała
Tamaryszek

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie...

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary.

Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.

 

źródło opisu: sklep.gwfoksal.p

źródło okładki: sklep.gwfoksal.p

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (2)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 544
skun | 2016-08-03
Przeczytana: 26 listopada 2015

Jest to jedyna jak do tej pory tak ładnie wydana książka kucharska poświęcona kuchni arabskiej. Autorem jest uczestniczka programu MasterChef polsko-libańskiego pochodzenia.
Książka została w bardzo spójny sposób skomponowana. Podzielona na działy tematyczne odpowiadające rodzajom posiłków podawanych w kuchni arabskiej w szczególności w Libanie, i tak mamy mezze, zupy, ryby i owoce morza, dania mięsne i desery.
Książka jest bardzo przyjazna w odbiorze, każdy przepis zajmuje dwie strony, na pierwszej jest piękne zdjęcie przygotowanej potrawy, na drugiej przepis.
I teraz najważniejsze, wszystkie przepisy są bardzo proste w wykonaniu, nie ma nic skomplikowanego, nic co już przy czytaniu by nas zniechęcało. Nie ma też strasznie wymyślnych dań, do których składników nie kupilibyśmy w Polsce.
Książka super. Bardzo polecam i czekam na więcej takich wydań.

książek: 373
Saudyjskie-Wielbłądy | 2016-06-26
Przeczytana: 2016 rok

Recenzja dostępna na blogu
www.niestatystycznypolak.blogspot.com

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd