Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Zgłosuj na książki roku 2017

Grain Brain. Zbożowa głowa

Tłumaczenie: Katarzyna Skarżyńska
Wydawnictwo: Wydawnictwo Filo
8,22 (41 ocen i 4 opinie) Zobacz oceny
10
8
9
12
8
10
7
8
6
2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
1
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Grain Brain. The surprising Truth About Wheat, Carbs, and Sugar - Your Brain's Silent Killers
data wydania
ISBN
9788362903146
liczba stron
344
słowa kluczowe
paleo, zboża, ziarna, węglowodany
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodała
Deliverancess

Ceniony neurolog, dr David Perlmutter, dowodzi, że choroby mózgu zaczynają się od chleba naszego powszedniego. Dr Perlmutter wydobywa na światło dzienne temat, który zbyt długo ukrywał się w czeluściach medycznych annałów: gluten i nadmiar węglowodanów niszczą mózg. Nie tylko rafinowany cukier, ale także „zdrowe” pełne ziarna zbóż mogą powodować demencję, ADHD, napady lęku, migreny, depresję...

Ceniony neurolog, dr David Perlmutter, dowodzi, że choroby mózgu zaczynają się od chleba naszego powszedniego.

Dr Perlmutter wydobywa na światło dzienne temat, który zbyt długo ukrywał się w czeluściach medycznych annałów: gluten i nadmiar węglowodanów niszczą mózg. Nie tylko rafinowany cukier, ale także „zdrowe” pełne ziarna zbóż mogą powodować demencję, ADHD, napady lęku, migreny, depresję i wiele innych chorób.

Czterotygodniowy plan naprawczy przedstawiony w tej książce pozwala zadbać o zdrowie mózgu i zachować bystry umysł – niezależnie od wieku. Autor zdradza, jak wpływać na ekspresję genów dzięki diecie i dobrym nawykom. Broni cholesterolu i zdrowego tłuszczu. Pokazuje, jak radzić sobie z chorobami za pomocą smacznych posiłków, by cieszyć się dłuższym i zdrowszym życiem.

 

źródło opisu: http://www.filo.com.pl/ksiazka/29/

źródło okładki: http://www.filo.com.pl/ksiazka/29/

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 60
annablaszczyk | 2016-01-24
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 24 stycznia 2016

Myślę, że to obowiązkowa pozycja dla tych, którzy choć odrobinę interesują się wpływem odżywiania na nasz organizm. Wbrew pozorom dużo schorzeń można wyleczyć lepiej wybierając co pojawi się na naszych talerzach.
Pochwała warzyw, zdrowych tłuszczów (!) oraz mięsa, negacja "zdrowych" zbóż, także tych pełnoziarnistych, które według większości zaleceń powinny stanowić podstawę odżywiania.
Ważny punkt widzenia w żywieniowych sporach.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Opowieść o Darwinie

Po raz kolejny zżyłem się z bohaterem Irvinga Stone`a - tym razem wielkim Karolem Darwinem. Książkę czyta się bardzo szybko, barwne opisy zarówno jeg...

zgłoś błąd zgłoś błąd