Cydr z polskich jabłek

Wydawnictwo: WPW Vinaspora Sp. z o. o.
8 (3 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
2
8
0
7
0
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788394177508
liczba stron
146
język
polski
dodał
Patrycja

Pierwszy poradnik poświęcony produkcji cydru jakościowego, napisany w języku polskim. Omawia ponad trzydzieści odmian jabłek tradycyjnie uprawianych w Polsce, pod kątem możliwości ich wykorzystania do produkcji cydru. Przedstawia technologię produkcji różnych jego rodzajów i niezbędne wyposażenie zarówno w warunkach domowych jak i niewielkiej przetwórni. Również problemy z jakimi można się...

Pierwszy poradnik poświęcony produkcji cydru jakościowego, napisany w języku polskim.

Omawia ponad trzydzieści odmian jabłek tradycyjnie uprawianych w Polsce, pod kątem możliwości ich wykorzystania do produkcji cydru.

Przedstawia technologię produkcji różnych jego rodzajów i niezbędne wyposażenie zarówno w warunkach domowych jak i niewielkiej przetwórni. Również problemy z jakimi można się spotkać podczas produkcji i sposoby ich rozwiązywania.

Ta książka jest dla tych, którzy mając dostęp do świeżych jabłek, chcieliby zrobić na własne potrzeby wysokiej jakości cydr. I dla tych, którzy mieliby ochotę poeksperymentować z produkcją na większą skalę.

 

źródło opisu: http://www.wpwvinaspora.pl/pl-PL/cydr-z-polskich-jablek

źródło okładki: http://www.wpwvinaspora.pl/pl-PL/cydr-z-polskich-jablek

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (2)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1
PiotrW | 2015-11-09
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 15 września 2015

Świetnie, że taka książka w ogóle powstała. Do tej pory po polsku nie było na temat produkcji cydru NIC. A tu wszystko wytłumaczone z najdrobniejszymi szczegółami. Prostym językiem, ale nie jest to bełkot o niczym jak w przypadku wielu książek o wszelakich alkoholach. Potężna dawka fachowej wiedzy podana bardzo przystępnie. Każdy laik może zrobić dobry cydr. Ja właśnie zrobiłem pierwszy w życiu. I wyszedł genialnie :-) Książka ma oczywiście wady. Po pierwsze za krótka, chciałoby się więcej. Po drugie trudno ją dostać. Poza stroną wydawcy i allegro nie znalazłem.
Tak czy inaczej warto przeczytać. Książka dla entuzjastów cydru, dla fascynatów starymi odmianami jabłoni, dla wariatów, którzy jak ja sami chcą coś zrobić z jabłek z własnego ogródka

książek: 5
Patrycja | 2015-08-29
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 08 sierpnia 2015

Książka dla miłośników cydru i dla tych, którzy chcieli by sami zrobić swój własny, autorski jabłecznik. Nadziana mnóstwem technologicznych kruczków, a napisana tak prostym językiem, że nawet kompletny laik w dziedzinie przetwórstwa i fermentacji jest w stanie zrozumieć o co chodzi, na co zwracać uwagę i czego unikać.
Ciekawa część przedstawiająca cydry w różnych krajach świata. Fajne przepisy kulinarne z wykorzystaniem cydru, szkoda, że nie więcej. I piękne ryciny starych odmian jabłek.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd