Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Na początku był głód. Wydanie drugie rozszerzone i uaktualnione

Seria: Biblioteka Myśli Współczesnej
Wydawnictwo: Państwowy Instytut Wydawniczy
7,58 (19 ocen i 8 opinii) Zobacz oceny
10
1
9
2
8
9
7
3
6
3
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788364822193
liczba stron
240
słowa kluczowe
diety, ewolucja, ludożerstwo
język
polski
dodał
idaredalma

Nie jestem ani dietetykiem, ani też antropologiem. Nie próbuję również kreowania jeszcze jednej „cudownej diety”. Zamiast tego proponuję przyjrzeć się naszym zwyczajom żywieniowym oczami biologa-ewolucjonisty. Drugie wydanie mojej książki oparte jest głównie na najnowszych doniesieniach naukowych i prezentuje wiele nowych informacji w gruntownie odświeżonych bądź nowych rozdziałach. Pokusiłem...

Nie jestem ani dietetykiem, ani też antropologiem. Nie próbuję również kreowania jeszcze jednej „cudownej diety”. Zamiast tego proponuję przyjrzeć się naszym zwyczajom żywieniowym oczami biologa-ewolucjonisty. Drugie wydanie mojej książki oparte jest głównie na najnowszych doniesieniach naukowych i prezentuje wiele nowych informacji w gruntownie odświeżonych bądź nowych rozdziałach. Pokusiłem się w nich o sformułowanie odpowiedzi na fascynujące pytania współczesnej biologii: czy nasz gatunek wciąż ewoluuje? Czy w następstwie procesów ewolucyjnych może dojść do dostosowania naszych organizmów do składników współczesnej diety? By udzielić na nie odpowiedzi, opowiadam intrygującą historię ewolucji zwyczajów żywieniowych Homo sapiens, która może pomóc w lepszym zrozumieniu nas samych”.

Marek Konarzewski

 

źródło opisu: http://www.piw.pl/shop/marek-konarzewskina-poczatku-byl-glod/

źródło okładki: http://www.piw.pl/shop/marek-konarzewskina-poczatku-byl-glod/

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 9
OberKapp's | 2016-03-26
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

Polecam. Książka może nie wprowadza jakichś rewolucyjnych myśli na temat zdrowego jedzenia, ale porządkuje wiedzę, która dociera do nas zewsząd w sposób chaotyczny. Ciężko jest odróżnić pseudonaukę i reklamę określonych produktów od prawdziwych, merytorycznych badań naukowych. Po przeczytaniu tej książki stanie się to zdecydowanie łatwiejsze.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Leonard Cohen. Życie sekretne

W tym miesiącu minęła pierwsza rocznica śmierci Leonarda Cohena [zm. 07.11.2016]. Książka „Leonard Cohen. Życie sekretne” którą napisał Anthony Reynol...

zgłoś błąd zgłoś błąd